HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Ağustos 2024 Pazar Saat: 13:30

YEDAŞ’TAN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ

YEDAŞ, hizmet bölgesinde, CBS’ye (Coğrafi Bilgi Sistemleri) yaptığı teknolojik yatırımlar ile müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. YEDAŞ, hizmet bölgesinde, CBS’ye (Coğrafi Bilgi Sistemleri) yaptığı teknolojik yatırımlar ile m
YEDAŞ’TAN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ

YEDAŞ, hizmet bölgesinde, CBS’ye (Coğrafi Bilgi Sistemleri) yaptığı teknolojik yatırımlar ile müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor.

YEDAŞ, hizmet bölgesinde, CBS’ye (Coğrafi Bilgi Sistemleri) yaptığı teknolojik yatırımlar ile müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor. YEDAŞ’ın hizmet bölgesi olan Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinin coğrafi haritası çıkarılarak oluşturulan YEDAŞ CBS’nin, elektrik dağıtım şebekesi üzerinde önemli etkileri bulunuyor.

YEDAŞ; SCADA (Merkezi Uzaktan Kontrol ve Veri İzleme Sistemi), OSOS (Otamatik Sayaç Okuma Sistemi) ve CRM’den gelen verileri, kendi iç kaynaklarıyla oluşturdukları CBS ara yazılımı sayesinde analiz ediyor. Bunun sonucunda ise hizmet verilen tüm bölgede elektrik kesintilerinin nedenleri, müşteriye hangi trafodan enerji verildiği ve tahmini enerjilendirme süreleri izlenebiliyor.

Kesintilerin tam konumları uzaktan izlenebilirken, fiziki onarım gerektirmeyen geçici arızalara, anlık olarak uzaktan müdahale edilebiliyor. Ayrıca dağıtım sistemine yeni bağlanacak kullanıcıların, en uygun noktadan bağlantısının yapılması planlanabiliyor; gerilim düşümü, güç kaybı gibi teknik hesaplamalar CBS verileri üzerinden belirlenebiliyor. Bu hesaplamalar, sistemin etkin yönetilmesi noktasında büyük önem taşıyor.

YEDAŞ, alanında yetkin ekibi ile oluşturduğu CBS yapısıyla, şebeke envanter varlıklarının izlenebilmesi ve raporlanması süreçlerini geliştiriyor. Geliştirilen süreçler, enerji altyapısının etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesini sağlıyor.

Bu kapsamda, YEDAŞ’ın hizmet bölgesinde, coğrafi ve demografik verilerin toplanması, analiz edilmesi ve güncellenmesiyle alt yapı görselleştirilerek haritalandırılıyor.  Ayrıca CBS araçları kullanarak kesinti durumları hızlıca tespit edilebiliyor.

Bakım onarım faaliyetleri daha efektif olacak şekilde optimize edilerek, karar vericilere doğru ve güncel bilgiler sunuluyor. Bu bilgiler ışığında stratejik kararlar alınıyor. Bu sistemlere yapılan yatırımlar, YEDAŞ’ın yenilikçi yaklaşımını ve sürdürülebilir hizmet anlayışını destekliyor.

Teknolojik Yatırımlar ile Müşteri Memnuniyetini İyileştirmeyi Hedefliyoruz”

YEDAŞ Dağıtım Direktörü Ümit Yaşar Kışla, bu sistemler hakkında “CBS, elektrik dağıtım şebekesi için oldukça önemli bir rol oynar. Şebekenin uzaktan izlenebilmesi, geniş alanlara hizmet veren bir şirket için çok kritik. Manuel olarak arızalı bölgeleri takip edebilmek hem oldukça zor hem de oldukça zaman alan bir süreç.

Biz CBS sayesinde bu süreçleri etkin ve hızlı bir şekilde yürütebiliyoruz. Gelişen teknolojiyi yakından takip ederek, kullandığımız sistemlerin güncel olmasına dikkat ediyoruz. Şu anda mevcutta kullandığımız teknolojik alt yapımızın üstüne inşa ettiğimiz ara yazılım sayesinde tüm gelişmeleri, hızlı şekilde kendi sistemimize dahil edebiliyoruz.

Kendi iç kaynaklarımızla tasarladığımız sistem sayesinde, bizim operasyonumuzun dışında yaşanabilecek herhangi bir teknik aksaklığın da önüne geçmiş oluyoruz. Bu sayede proaktif ve esnek bir yaklaşımla müşterilerimize kaliteli ve kesintisiz enerji akışı sağlamaya devam ediyoruz.  

Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda, şirketimizde gerçekleştirdiğimiz bir atölye çalışması ile, günümüzün en gelişmiş CBS teknolojilerini konu aldık. Günümüzün karmaşık alt yapı ağlarını destekleyen güncel teknolojileri kendi ekibimiz ve farklı teknolojik alt yapı firmaları ile istişare ettik. Uygulamalı çalışmalarla sistem geliştirmelerini inceleme fırsatı bulduk.

Bu Kapsamda Esri Türkiye ile bir araya gelerek ArcGIS Utility Network gibi şirketimize değer katacak dijital gelişmeleri değerlendirdik. Kullanacağımız farklı dijital çözümler için araştırmalarımız devam ediyor.  Yakın zamanda perasyonumuza dahil etmeyi planladığımız sektördeki yeni teknoloji çözümleri ile müşteri memnuniyetini hep daha ileriye taşımayı hedefliyoruz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : YEDAŞ’TAN, COĞRAFİ, BİLGİ, SİSTEMLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız