HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ağustos 2024 Cuma Saat: 11:17

AKÇA’NIN RANDIMAN ATAĞI SONUÇ VERDİ!

1 RANDIMAN, 1.30’DAN 2.60 TL’YE ÇIKARILDI
AKÇA’NIN RANDIMAN ATAĞI SONUÇ VERDİ!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’nın girişimleri sonucu daha önce açıklanan 1 randıman fiyatının 1.30 kuruştan 2.60 kuruşa çıkarıldı.

Konuyla ilgili fındık üreticilerine seslenen Başkan Akça, yaptığı açıklamada; “Başta Tarım ve Orman Bakanına, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’a, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, iktidar partisi milletvekillerine ve il başkanlarına, TMO Genel müdürü başta olmak üzere tüm TMO yetkililerine ilettik. Bu mücadelemiz ve yoğun çabalarımız sonucunda 1 randımanın reel değeri olan (eksi-artı) 2,60 TL’ye çıkarılmasını sağladık” dedi.

Akça, açıklamasının devamında ise; “TMO 02/08/2024 tarihinde yayınladığı bildirge ile fındık taban fiyatı, fındık alım tarihleri, fındık alım kriterleri ve randıman payı için ödenecek miktarları duyuran bir açıklama yapmış idi.

Yapılan bu açıklamada 1 randıman için (eksi ve artı) 1,30 kuruş ücret belirlemişti. 1 randıman için açıklanan 1,30 TL’nin yanlış olduğunu ve üreticilerimizi mağdur edeceğini yetkililerle görüşerek yoğun bir kamuoyu oluşturduk.

1 randımanın 1,30 tl olarak uygulanmasının sakıncalarını içeren kapsamlı bir çalışma yaparak, Başta Tarım ve Orman Bakanına, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’a, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, iktidar partisi milletvekillerine ve il başkanlarına, TMO Genel müdürü başta olmak üzere tüm TMO yetkililerine ilettik.

Bu mücadelemiz ve yoğun çabalarımız sonucunda 1 randımanın reel değeri olan (eksi-artı) 2,60 TL’ye çıkarılmasını sağladık.

Üreticimiz için verdiğimiz bu yoğun mücadelede bize yardımını esirgemeyen, hassasiyet göstererek bu problemin çözümünde var gücüyle yanımızda olan, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, Ak Parti Ordu Milletvekilimiz Mustafa Hamarat’a, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’a, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a, Tarım ve Orman Bakanlığı ve TMO teşkilat mensuplarına, fındık üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : AKÇA’NIN, RANDIMAN, ATAĞI, SONUÇ, VERDİ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız