HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Ağustos 2024 Cuma Saat: 11:16

“3+1 SÖZLEŞMELİ DENEN UCUBE SİSTEM KALDIRILSIN”

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, 3+1 sözleşmeli sistemin kaldırılması talebinde bulundu. Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Aile bütünlüğü olmadan insanların umutsuz bir hayat sürdürmes
“3+1 SÖZLEŞMELİ DENEN UCUBE SİSTEM KALDIRILSIN”

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, 3+1 sözleşmeli sistemin kaldırılması talebinde bulundu.

Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Aile bütünlüğü olmadan insanların umutsuz bir hayat sürdürmesi kabul edilemez. 3+1 sistemi tamamıyla aile birliğini bozmaktadır. Bu sistemin aile birliğini sağlaması adına tüm personelin kadrolu çalışması sağlanmalıdır” dedi.

Zengin, açıklamasının devamında ise; “7433 sayılı Kanunla 2023 yılında sözleşmeli personelin büyük bir kısmı kadroya geçirilmiştir. Ancak aynı Kanunla kurum ve kuruluşlarda ilk atamalarda personelin 3 yıl süre ile sözleşmeli personel pozisyonlarına atanması, ardından da 1 yıl boyunca atandıkları kurum ve bölgede çalıştıktan sonra memur kadrolarına geçebilmeleri hükme bağlanmıştır.

Bu da sözleşmeli personel çalıştırmayı bir istisna olmaktan çıkarmış kamuda asıl istihdam haline getirmiştir. Buna bağlı olarak sözleşmeli kamu çalışanları 4 yıl boyunca ailelerinden ayrı kalmakta, yer değiştirme başta olmak üzere birçok hakkı kullanamamaktadır.

3+1 uygulamasına karşıyız. Kamuda 4/B, vekil, geçici, kamu dışı, idari hizmet sözleşmeli, mevsimlik gibi tüm güvencesiz istihdam modelleri kaldırılmalı, bu kapsamda çalışanların tamamı kadroya geçirilmeli, Devletin asli ve sürekli görevleri ile kamu hizmetleri 4/A’lı, güvenceli memurlar eliyle gördürülmelidir.

Ülkemizde yarınından endişe eden, tayin, terfi, aile birliği gibi temel haklardan mahrum olarak çalışan tek bir kamu görevlisi dahi kalmamalı, güvencesiz çalışma modelleri kamu istihdam sisteminden çıkarılmalıdır” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız