HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 16:08

HASAT ŞENLİKLERİ KIRSAL MAHALLELERE RENK KATIYOR

Hayata geçirdiği uygulamalarla her geçen gün çıtayı bir üst noktaya çıkaran Altınordu Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, ‘Kırsal Hasat Şenliği’ başlattı. Saraycık Mahallesi’nden start alan şenlikte 7’den 70’e her yaştan in
HASAT ŞENLİKLERİ KIRSAL MAHALLELERE RENK KATIYOR

Hayata geçirdiği uygulamalarla her geçen gün çıtayı bir üst noktaya çıkaran Altınordu Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, ‘Kırsal Hasat Şenliği’ başlattı. Saraycık Mahallesi’nden start alan şenlikte 7’den 70’e her yaştan insana unutulmaz anlar yaşatıldı.

 

Belediyecilikte gönül köprüleri kurarak kalplere giren Altınordu Belediyesi, alt yapıdan üst yapıya, kültürden sanata birçok alanda hayata geçirdiği çalışmalarla örnek teşkil ediyor. Bu yıl ilk defa temmuz ayında ‘Ahmet Özdemir Klarnet Festivali’ düzenleyerek bir ilke imza atan Altınordu Belediyesi, fındık hasadının başlamasıyla birlikte yine bir ilki gerçekleştirdi. Altınordu Belediyesi, fındık toplayan çiftçilerin yanı sıra kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik ağustos ayı boyunca ‘Kırsal Hasat Şenlikleri’ düzenleme kararı aldı. Pilot olarak seçilen 6 mahallenin arasında yer alan Saraycık Mahallesi’nden dün akşam itibariyle start alan ‘Kırsal Hasat Şenliği’nde vatandaşlara muhteşem bir gece yaşatıldı.

 

BAŞKAN YARDIMCISI AKDENİZ: EĞLENMEK KIRSAL MAHALLEMİZDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN DA HAKKI

 

Saraycık İlk ve Ortaokulu Spor Sahası’nda gerçekleşen şenliğe, Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Bahadır Baş ile Hüseyin Akdeniz’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Hüseyin Akdeniz, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların da kültür ve sanat faaliyetlerinden yaralanmasının hakkı olduğunu söyledi. Bu çerçevede kırsal mahallelere yönelik etkinlikler gerçekleştirildiğini kaydeden Akdeniz, “Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe, kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı da düşünerek, onların da eğlenmeye hakkı olduğunu, onların da kültürel etkinliklerde pay sahibi olması gerektiğini ifade etmektedir. Bu kapsamda sayın başkanımızın da çok değer verdiği Kırsal Hasat Şenliğimizi Saraycık Mahallemizden başlattık. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu şenliğin öncelikle Altınordu’muza, Saraycık’a ve diğer etkinlik yapacağımız tüm mahallelerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

DUYGU, COŞKU VE KAHKAHA BİR ARADA YAŞATILDI

 

Mahallede yaşayan çocuklara çeşitli müzikler eşliğinde dans yaptırılarak başlayan şenlik, Türk Halk Müziği konseriyle devam etti. Org, saz ve kemençe eşliğinde duygu ve coşkunun bir arada yaşandığı konserde, çalan hareketli parçalarla yerinde duramayan vatandaşlar oyunlar oynayıp, horon tepti. Ayrıca alandaki çocukların yüzleri palyaçolar tarafından boyanarak, geceye renk katıldı. Şenlikte, Altınordu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne bağlı tiyatro oyuncuları da köy seyirlik oyunları sahneledi. Kahkaha tufanı estiren oyun, izleyicilerden büyük alkış aldı. 

 

SAĞLIK TARAMASINA YOĞUN İLGİ

 

Altınordu Belediyesi, şenlik kapsamında sağlık hizmetlerini de vatandaşların ayağına götürdü. Alanda Mobil Sağlık Tarama Aracını hazır bir şekilde konumlandıran Altınordu Belediyesi, şenliğe gelen birçok vatandaşın tansiyon ve şeker ölçümünü yaptı. Sağlık hizmeti alan vatandaşlar Altınordu Belediyesine teşekkür etti.

 

VATANDAŞLARDAN TAM NOT

 

Şenliğe katılan vatandaşlar da ‘Kırsal Hasat Şenliğine’ tam not verdi. Kocaeli’nden gelerek şenliğe katılan vatandaşlardan Yener Balcı, “Burası benim eşimin memleketi. Fındık hasadı için Kocaeli’nden geldik. Bu akşam Altınordu Belediyesi’nin böyle bir etkinliğini duyunca da katılmak istedik. Ben bu şenliği çok güzel buldum. Herkes böyle sosyal etkinliklerin olmasını ister. Kırsal mahalle için düşünülmesi de çok ama çok ince bir düşünce. Bu tür etkinliklerle kırsal mahallede yaşayanlar her zaman buluşturulmalı” diye konuştu.

 

Nihal Kasap Akkaya ise, “Ben çok güzel buldum bu etkinliği. İlk defa bizim mahallemizden başlaması da çok hoşumuza gitti. Fındık bahçesinden yorgun bir şekilde çıkıp buraya geldik ama burada yorgunluğumuzu attık. Fındığını stresini burada attık. Çok eğlendik” şeklinde konuştu.

 

Habibe Aydın, fındığın ardından böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, “Fındığın stresi atıldı. Gençler eğleniyor. Bizim için çok değişik ve anlamlı bir etkinlik oldu” ifadelerinde bulundu.

 

Dilber Candan da, “Çok hoşumuza gitti. Bizim için çok coşkulu oldu. Fındığımız bitti buraya geldik ve çok güzel eğlendik” ifadelerini kullandı. 

 

Ömer Yüksel, “Ulaş Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. On numara bir organizasyon. Çok iyi düşünülmüş” ifadelerine yer verdi.

 

Öte yandan şenlikte vatandaşlara dondurma ikramında bulunurken, çocuklara balon ve üzerinde Türk bayrağı yer alan tişört ve şapka hediye edildi.

 

Anahtar Kelimeler : HASAT, ŞENLİKLERİ, KIRSAL, MAHALLELERE, RENK, KATIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız