HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 13:02

EMEP, “FINDIK FİYATI TURNUSOL KAĞIDI OLDU”

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya açıklanan 130 TL’nin yetersizliğini vurgularken, “Fiyat kimin kimden yana olduğunu belli eden turnusol kağıdı oldu” dedi.               Emek Partisi Altınordu İlçe Baş
EMEP, “FINDIK FİYATI TURNUSOL KAĞIDI OLDU”

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya açıklanan 130 TL’nin yetersizliğini vurgularken, “Fiyat kimin kimden yana olduğunu belli eden turnusol kağıdı oldu” dedi.

 

            Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, fındık politikası ve fiyatı konusunda aylar önceden dikkat çektikleri olumsuzlukların gerçekleştiğini belirterek, “Aylar önceden parti olarak fındıkta yaşanacak olumsuzlukları bir bir dile getirdik, bildiriler dağıttık. Her yıl olduğu gibi maliyetine alım fiyatı açıklanacağını da vurguladık. Ancak birlikte hak mücadelesi örgütlenemediği için, iktidarın tarım ve gıda şirketleri lehine politikaları sonucu üreticiler mağdur edildi” diye konuştu.

 

            Makul fiyat istediler

            Fındık fiyatı tartışmaları yapılırken hiçbir tarım ve gıda şirketleri örgütünden ses çıkmadığını söyleyen Kaya, “Tartışmalara katılmayan, görüş bildirmeyen tarım ve gıda şirket temsilcileri son hafta birlikte bir açıklama yaparak “makul fiyat” çağrısı yaptılar. Hem iktidar tarafı hem de tarım ve gıda şirketlerinin örgüt temsilcileri son hafta konuştular ve ortak noktada anlaştılar. Makul fiyat olarak 130 TL’yi TMO’ya açıklattılar. Fındık fiyatı iki ana grup oluşturdu. Birinci grup, üretici temsilcileri ve üretici lehine politika yapan örgütler iken ikinci grup da tarım ve gıda şirketleri örgütleriyle iktidar olmaktadır” şeklinde konuştu.

 

            Fiskobirlik de şirket

            Kaya, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın açıklamasını da değerlendirerek, “Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar ise “Bizden haber almadan fındık satmayın” çağrısı yapıyor. FKB artık bir şirket. Diğer şirketler ne ise FKB de aynıdır. Adında kooperatif sözcüğü geçmesinin bir anlamı yok. Üretici neyi bekleyecek? Fındığı 2-3 TL fazladan almak üreticiye ne katkısı olacak? Ayrıca kendisi de iktidarın milletvekili. Yani FKB’yi de tarım ve gıda şirketlerinin yanında değerlendirmek yanlış olmaz.” dedi.

 

            Çözüm üretici örgütlenmesinde

            Asıl çözümüm parti, inanç, bölge farkı gözetmeden üreticilerin birliğinden geçtiğini vurgulayan Kaya, “TMO’nun fiyatını artırması, piyasada da üreticileri memnun edecek fiyatın olması için mücadele şart. Her yıl yaşanan mağduriyet ders olmalı ve üretici temsilcileri ve örgütleri birbiriyle uğraşmamalı. Ortak iradeyi gösterebilmelidir. Pazara fındık indirmemek, il dışına bir an önce gitmek zorunda olan üreticiler için çözüm üretilebilir. Bu konuda başta ziraat odaları ve muhtarlar adım atabilir. Bu konu tartışılmalıdır. 15 Ekim’e kadar fındık satmamak bu yılın mağduriyetini azaltabilir. Gelecek yıl da aynı sıkıntıları yaşamamak için bugünden tartışmaya başlamalıyız” diye de konuştu.

Anahtar Kelimeler : EMEP, “FINDIK, FİYATI, TURNUSOL, KAĞIDI, OLDU”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız