HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Ağustos 2024 Salı Saat: 13:50

ORDU’NUN GÖLLERİNE SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Ordu’da su ürünleri potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla, Amasya Yedikır Su
ORDU’NUN GÖLLERİNE SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen " Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Ordu’da su ürünleri potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla, Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisinden alınan 100 bin adet yavru sazan balığı Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası Göleti, Fatsa İlçesi Gaga Gölü ve Mesudiye İlçesi Çiğ Gölüne bırakıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü  Kemal Yılmaz; "Bakanlığımız tarafından su ürünleri potansiyelini artırmak ve sportif balık avcılığı ile olta balıkçılığını geliştirmek amacıyla ülkemiz genelinde göl ve göletleri balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, İl Müdürlüğümüze tahsis edilen 100 bin adet yavru sazan balığı Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası Göleti, Fatsa İlçesi Gaga Gölü ve Mesudiye İlçesi Çiğ Gölüne bırakılmıştır. Amacımız, İlimizde bulunan göl ve göletleri balıklandırarak, sportif balık avcılığının geliştirilmesi ve turizme yönelik çalışmalara katkı sağlayarak, ekonomimize katma değer sağlanmasıdır. Bu amaçla daha önceki yıllarda da balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından balıklandırma çalışmaları yapılarak göl ve göletlere sazan yavrusu bırakılmıştır. Ülkemiz biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkân tanınması büyük önem arz etmektedir" dedi.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’NUN, GÖLLERİNE, SAZAN, BALIĞI, BIRAKILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız