HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 13:59

FINDIK HASADI BAŞLADI

Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğünce oluşturulan Komisyon tarafından alınan karara göre Ordu’nun sahil kesiminde fındık hasadına resmen başlandı. Vali Muammer Erol, fındık hasat döneminin başlaması dolayısıyla Al
FINDIK HASADI BAŞLADI

Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğünce oluşturulan Komisyon tarafından alınan karara göre Ordu’nun sahil kesiminde fındık hasadına resmen başlandı.


Vali Muammer Erol, fındık hasat döneminin başlaması dolayısıyla Altınordu Ziraat Odası Başkanlığınca düzenlenen Fındık Hasat Programına katıldı.

Beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Öztürk, Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ile Altınordu ilçesi Eskipazar Mahallesinde fındık üreticisi Nedim Uzunçakmak’ın bahçesine giderek burada çalışan işçilere kolaylıklar dileyen Vali Muammer Erol, fındık hasat sezonunun hem ülkeye hem de üreticilere hayırlı olmasını diledi.

İl Müftüsü İsmail Çiçek’in dua etmesinin ardından bahçede bulunan işçilerle birlikte fındık toplayan Vali Erol, bahçe sahibi Nedim Uzunçakmak’a bol kazanç temennisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler fındık hasat programında yaptığı konuşmada, sezonun hayırlı olmasını dileyerek, “Fındık bizim için son derece önemli bir ürünümüz, bizim her şeyimiz. Dolayısıyla bunun emeğinin değerlendirilmesi, katmadeğeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi ve fındık politikası tekrar canlı bir şekilde ele alınacak. Alanların fındık dikim kanununa uygun olarak yapılması en önemli hedeflerimizden bir tanesi” diye konuştu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise bugün itibariyle bölgenin can damarı olan fındığın resmi olarak hasatına başlandığını ifade ederek, fındığın Ordu ili için son derece değerli bir ürün olduğunun altını çizdi.
Fındığın ekonominin can damarı olduğunu belirten Yılmaz, üreticilere bereketli kazançlar diledi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça,  yeni fındık sezonunun hayırlı, bereketli, bol kazançlı bir sezon geçirmesi dileğinde bulundu.

Fındık toplamada belirlenen hasat tarihlerine uyulmasında çok büyük fayda olduğunu söyleyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, erken toplanan fındıklarda bezik ve randıman düşüklüğü yaşandığını, acele edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Vali Muammer Erol, konuşmaların ardından, bahçe sahibi Nedim Uzunçakmak ve işçilerle bir süre sohbet etti.

 

Anahtar Kelimeler : FINDIK, HASADI, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız