HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 13:31

TEÇ-SEN’DEN KADEME TALEBİ

TEÇ SEN Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç, Tüm Kamu Çalışanlarına 2 Yılda 1 Kademe verilmesi için Genel Merkez tarafından hazırlanan Resmi Yazılarını Cumhurbaşkanlığına gönderdiklerini belirtti. TEÇ SEN Genel Merkezi tarafından Cumhur
TEÇ-SEN’DEN KADEME TALEBİ

TEÇ SEN Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç, Tüm Kamu Çalışanlarına 2 Yılda 1 Kademe verilmesi için Genel Merkez tarafından hazırlanan Resmi Yazılarını Cumhurbaşkanlığına gönderdiklerini belirtti.

TEÇ SEN Genel Merkezi tarafından Cumhurbaşkanına gönderilen yazıyı Başkan Koç, şu şekilde paylaştı; “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde, kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan kamu çalışanlarının, özellikle öğretmenler ve diğer kadrolarda çalışanların kademe ilerlemesi;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 64. maddesine göre, kamu görevlilerinin normal şartlarda yıllık kademe ilerlemesi yapmaları öngörülmektedir. Bu ilerleme, her yıl bir kademe ve her üç yılda bir derece olarak gerçekleşmektedir.

Kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan kamu çalışanları için özel bir düzenleme bulunmaktadır. Bu düzenlemeye göre, bu bölgelerde görev yapan öğretmenler (Memurlar hariç) iki yılda bir kademe ilerlemesinden yararlanarak ekstradan bir kademe daha alıp normal şartlarda üç yılda bir derece ilerlemesi yapılması gerekirken 64. Maddesi enin 3.üncü fıkrası gereği iki yılda bir derece ilerlemesi yapılmış olmaktadır. Bu uygulama, bölgesel kalkınmayı teşvik etmek ve bu bölgelerde görev yapan personeli desteklemek amacıyla uygulanmaktadır.

Öğretmenler ve Diğer Kadrolar İçin Uygulama: Bu özel düzenleme, kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan tüm kamu çalışanlarını kapsamaktadır denildiğinden, dolayısıyla hem öğretmenler hem de diğer kadrolarda çalışan personel bu uygulamadan faydalanabilmelidir.

Uygulama Esasları:

a) Normal şartlarda bir yılda bir kademe ilerlemesi yapılırken, kalkınmada öncelikli yörelerde bu süre iki yıla çıkarılmıştır.

b) Bu uygulama, ilgili personelin diğer özlük haklarını etkilemez ve sadece kademe ilerlemesi konusunda bir avantaj sağlar.

c) Kademe ilerlemesi için gerekli diğer şartların (sicil, disiplin vb.) sağlanması gerekmektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

a) Bu özel uygulamanın, personelin normal terfi ve intibak işlemlerini etkilemediğine dikkat edilmelidir.

b) Kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan personelin, bu avantajdan yararlanabilmesi için gerekli idari işlemlerin zamanında yapılması önemlidir.

c) Personelin bu haktan yararlanabilmesi için, kalkınmada öncelikli yörede fiilen görev yapıyor olması gerekmektedir.

Sonuç olarak, kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan kamu çalışanlarının, öğretmenler ve diğer kadrolarda çalışanlar dahil olmak üzere, iki yılda bir kademe ilerlemesi hakkından yararlanmaları, ilgili mevzuat çerçevesinde uygun görülmektedir. Bu uygulama, bölgesel kalkınmayı desteklemek ve bu bölgelerde görev yapan personeli teşvik etmek amacıyla önemli bir araç olarak değerlendirildiğinden,

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 64. Maddesi 3. Fıkrası gereği Kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan Tüm Kamu Çalışanlarına normal kademe ve derece terfileri hariç her iki yılda bir kademe verilmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.”

 

Anahtar Kelimeler : TEÇ-SEN’DEN, KADEME, TALEBİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız