HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 13:20

GÜLER: FINDIK GERÇEK DEĞERİNİ BULACAK

Sezonun ilk hasadına katılan ordu büyükşehir belediye başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler: “fındık gerçek değerini bulacak” dedi. Türkiye’nin önemli ihracat ürünleri arasında yer alan ve Karadeniz Bölgesinin en önemli geçim kaynağı
GÜLER: FINDIK GERÇEK DEĞERİNİ BULACAK

Sezonun ilk hasadına katılan ordu büyükşehir belediye başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler: “fındık gerçek değerini bulacak” dedi.

Türkiye’nin önemli ihracat ürünleri arasında yer alan ve Karadeniz Bölgesi'nin en önemli geçim kaynağı olan fındığın hasadı başladı. Üretiminden piyasasına kadar fındığın takipçisi olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sezonun ilk fındık hasadında da üreticileri yalnız bırakmadı.

Ordu’da bu yıl sahil kesimlerinde fındık toplama tarihi 5 Ağustos olarak açıklanmasının ardından üreticiler bugün itibari ile bahçeye girdi. Sabahın erken saatlerinde bahçelere giren fındık üreticileri sezonun ilk hasatına başladı.

Üreticilere Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile birlikte Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu İl Müftüsü İsmail Çiçek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ve Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça eşlik etti.

Eskipazar Mahallesi’nde Nedim Uzunçakmak adlı üreticinin fındık bahçesinde hasat dualar eşliğinde başladı. Başkan Güler, beline sepeti takarak daldan fındık topladı.

“YENİ FINDIK SEZONUMUZ HAYIRLI OLSUN”

Üretimi, hasadı, piyasası ve katma değerli ürünler ile fındığın 200 yıllık makus tarihini değiştirmek için var gücüyle çalışan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sezonun ilk hasat gününde fındık ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Başkan Güler şöyle konuştu: “Allah’a şükürler olsun tekrar fındık sezonuna kavuştuk. İlk hasadımızın mutluluğunu yaşıyoruz. Fındık bizim için son derece önemli. Bunun emeğinin değerlendirilmesi, katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi ve fındık politikası tekrar canlı bir şekilde ele alınacak.

Fındık kanununa uygun olarak bu tarımın yapılması en önemli hedeflerimizden bir tanesi. Piyasanın serbestleşmesi de son derece önemli. Serbest piyasa demek başı boşluk demek değil, bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım Bakanlığımız olarak hükümetimiz olarak yoğun bir şekilde devreye giriyoruz.

İnşallah çok daha pozitif bir ortama doğru gideceğiz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Fındık hem dünya piyasasında hem Karadeniz’de hem de Türkiye’de gerçek değerini bulacak. Bundan dolayı da Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni fındık sezonumuz hayırlı olsun.”

Anahtar Kelimeler : GÜLER:, FINDIK, GERÇEK, DEĞERİNİ, BULACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız