HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 12:46

TOKAT-NİKSAR YOLU İÇİN HEDEF 2026

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tokat-Niksar Yolu’nda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada yaptığı konuşmada, Sivas – Yıldızeli –Tokat – Niksar – Akkuş – Ünye arasındaki ulaşım
TOKAT-NİKSAR YOLU İÇİN HEDEF 2026

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tokat-Niksar Yolu’nda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada yaptığı konuşmada, Sivas – Yıldızeli –Tokat – Niksar – Akkuş – Ünye arasındaki ulaşımı sağlayan Tokat-Niksar Yolu’nda gerçekleştirilen çalışmalarda yüzde 75’in üzerinde ilerleme kaydedildiğini belirten Uraloğlu, “40 dakika süren seyahat süresini 25 dakikaya indirerek zamandan ve akaryakıttan 550 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Yolumuzu, 2026 yılının sonuna kalmadan bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas – Yıldızeli –Tokat – Niksar – Akkuş – Ünye yerleşimleri arasındaki ulaşımı sağlayan Tokat-Niksar kesiminde incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu burada yaptığı açıklamasında, Türkiye’nin kuzey-güney aksları arasında Karadeniz’i İç Anadolu’ya, Akdeniz’e ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan güzergâhta yer alan Tokat – Niksar Yolu’nun, en önemli kesim olduğunu belirterek, “Özellikle Dönekse kesimi coğrafi olarak şartların iyice zorladığı, mevcut yolun ancak laselerle sürdürülebildiği bir kesim. Bu 49 kilometrelik kesimin hali hazırda 35 kilometrelik bölümünü bitirerek, vatandaşımızın kullanımına açtık.

 

Geri kalan 14 kilometrenin bir kısmı Dönekse ile Niksar arasında, önemli bir kısmı da Dönekse dediğimiz kesimde. Tabi bu alanda büyük sanat yapıları var.  Bin 440 metrelik çift tüp tünel var, onda da çalışmalarımız devam ediyor. Yine 292 metre uzunluğunda olan 3 adet köprümüz var. 101 metre uzunluğunda ayrıca çift köprü ve 3 metre uzunluğunda ayrıca bir köprü, 19 adet hemzemin kavşak ve köprülü kavşak bulunuyor.” dedi.

 

Bakan Uraloğlu, bütün teknik problemlerin de çözüme kavuşturulduğunu bildirerek, “Heyelan riskinden tutun oradaki zemin iyileştirmelerine kadar çözüldü. Kamulaştırma ile ilgili problemler işe engel olmayacak boyuta geldi. Vatandaşımızı mağdur etmeden çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

İdari olarak çözülmesi gereken bir sorunun kalmadığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, taş ocaklarından malzeme ocaklarına, çevreyle ilgili hassasiyetlere kadar bütün problemlerin çözüldüğünü, bu aşamadan sonra yapım işlerini ödenek olarak daha fazla destekleyerek kısa zamanda bitireceklerini söyledi.

 

“40 Dakika Süren Seyahat Süresi 25 Dakikaya Düşecek”

 

Projenin tamamlanmasıyla, 40 dakika süren seyahat süresinin 25 dakikaya ineceğini kaydeden Bakan Uraloğlu, zamandan 429 milyon lira, akaryakıttan 121 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 550 milyon lira tasarruf edeceklerini belirterek, “Bir tarım, tarih ve kültür şehri olan Tokat’ımızda araçların karbon emisyonunu da 9 bin 200 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayarak burada çevreci bir projeyi hayata geçirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Tokat – Niksar arasında çalışmaların 2026 yılının sonuna kalmadan tamamlanacağını da duyuran Bakan Uraloğlu, “Tasarruf tedbirleri kapsamında bazen bir kafa karışıklığı olabiliyor. Bu projemiz yüzde 75’in üzerine gelmiş durumdadır, dolayısıyla kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında bizim destekleyeceğimiz projedir.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : TOKAT-NİKSAR, YOLU, İÇİN, HEDEF, 2026

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız