HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Ağustos 2024 Pazar Saat: 14:29

YKS DANIŞMANLIK HİZMETİ SONA ERDİ

Altınordu Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kentte bu yıl ilk defa hayata geçirdiği YKS Danışmanlık Ofisiyle  yaklaşık 600 üniversite adayına ücretsiz tercih danışmanlığı h
YKS DANIŞMANLIK HİZMETİ SONA ERDİ

Altınordu Belediyesi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kentte bu yıl ilk defa hayata geçirdiği YKS Danışmanlık Ofisiyle  yaklaşık 600 üniversite adayına ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verdi.

 

8 – 9 Haziran’da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 17 Temmuz’da erişime açılmasıyla birlikte gençlerde üniversite tercihi heyecanı başladı. KPSS Genel Tekrar Kampı ve Yaz Okulu ile eğitimin her alanında adından söz ettiren Altınordu Belediyesi, üniversiteye başvuru yapacak olan adaylar için de harekete geçti. Bu kapsamda Altınordu Belediyesi Hizmet Binası’nın giriş katında bulunan Kariyer Merkezi’nde uzman rehberlik ve psikolojik danışman eşliğinde bu yıl ilk defa ücretsiz olarak YKS Tercih Danışmanlığı hizmeti hayata geçirildi. 22 Temmuz’dan itibaren üniversite adaylarını ağırlamaya başlayan Kariyer Merkezi’nde, gençlerin puanlarına, sıralamalarına, yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre kendilerine en uygun üniversiteyi seçebilmeleri amacıyla yol haritası çizildi.

 

DOĞRU TERCİHTE BULUNMAK ÇOK ÖNEMLİ 

 

2 Ağustos'ta sona eren YKS Danışmanlık Merkezi'ne 600 üniversite adayı müracaat etti. Geleceklerini inşa edecekleri mesleklere yönelmelerini sağlayacak olan üniversiteleri ve bölümleri bilinçli ve doğru tercih etmeleri noktasında üniversite adaylarına en doğru bilgiler verildi. 12 gün boyunca üniversite adaylarına uzmanlar tarafından gençlerin aldığı puan ve sıralamasına göre üniversiteler belirlendi. Ardından seçilen üniversitelerle ilgili adaylarla fikir alışverişinde bulunuldu. Daha sonra seçilen üniversiteler liste haline getirilerek adaylara teslim edildi.

 

BAŞKAN TEPE: EĞİTİMLE İLGİLİ  HER ALANDA DESTEKÇİ OLACAĞIZ

 

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, YKS Danışmanlığıyla öğrencilerin önemli eksikliğini giderdiklerini söyledi. Öğrencilerin yaşamına dokunacak hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Tepe, "Eğitim alanında yenilikçi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. KPSS Genel Tekrar Kampı başta olmak üzere 8-14 Yaş Yaz Okuluyla her yaştan kardeşlerimizin yaşamına dokunduk. Şimdi de üniversite adaylarının tercih döneminde danışmanlık hizmeti vererek, zorlu süreçlerinde yanlarında olduk. Hizmet süresi içerisinde 600 kardeşimiz danışmanlık hizmeti aldı. İstiyoruz ki, her kardeşimiz gönüllerindeki üniversitelere yerleşsinler. Hayallerine ulaşsınlar. Tüm öğrenci kardeşimleri bir kez daha tebrik ediyorum. Yollarının, bahtlarının açık olmasını diliyorum" dedi.

 

Anahtar Kelimeler : YKS, DANIŞMANLIK, HİZMETİ, SONA, ERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız