HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Ağustos 2024 Cumartesi Saat: 11:48

ŞEYHOĞLU: BU BÜYÜK BİR VEBALDİR!

Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrıda bulunarak, öğretmen mülakatlarında KPSS puanı ölçüsünde değerlendirme yapılmasını ve sağlanmasını isteyerek bunun büyük bir vebal
ŞEYHOĞLU: BU BÜYÜK BİR VEBALDİR!

Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrıda bulunarak, öğretmen mülakatlarında KPSS puanı ölçüsünde değerlendirme yapılmasını ve sağlanmasını isteyerek bunun büyük bir vebal olduğunu hatırlattı. Yaz dönemi mazeret tayinlerine de dikkat çeken Başkan Şeyhoğlu, bu konuda da önemli açıklamalarda bulundu.

Şeyhoğlu, yaptığı açıklamada; “Henüz geç değildir; öğretmen mülakatlarında KPSS puanı ölçüsünde değerlendirme yapılmasını sağlayın. Tamam, kimseye KPSS puanı altında puan verilmiyor ama komisyonların farklı takdir hakkı kullanıyor olması adaletsizliklere neden olmaktadır.

20 puan fazla verilen adaylar dahi olduğunu duyuyoruz. Bu durum, 0,1’lik farklarla ilk 20.000’ne girmiş kimi adayları kapsam dışı bırakacaktır. Yazılı sınavda yüksek puan almış ve ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanmış tek bir meslektaşımız dahi mağdur edilemez! Bu, büyük bir vebaldir!” dedi.

“KEYFİYETTEN TAYİN İSTEMİYORUZ!”

Yaz dönemi mazeret tayinlerine de ayrı bir parantez açan Başkan Şeyhoğlu, öğretmenlerin yaz dönemi mazeret tayin başvurularının başladığını hatırlatarak, tayin taleplerinin karşılanmasını istedi.

“Adı üstünde mazeret söz konusu, yani keyfiyetten tayin istemiyoruz!” diyen Şeyhoğlu, şunları kaydetti:

“Öğretmenlerin yaz dönemi mazeret tayin başvuruları başladı. Meslektaşlarımızın Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklentisi, tayin taleplerinin karşılanmasıdır. Çünkü adı üstünde mazeret söz konusu, yani keyfiyetten tayin istemiyoruz!

Özellikle 7433 sayılı kanunla kadroya geçirilen sözleşmeli öğretmenlerimiz doğan görünümlü şahin olmaktan kurtarılmalı, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın bir yıl önce vaat ettiği şekilde, kadrolu diğer meslektaşları gibi mazeret tayin hakkını kullanmalıdır.”

Anahtar Kelimeler : ŞEYHOĞLU:, BU, BÜYÜK, BİR, VEBALDİR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız