HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ağustos 2024 Cuma Saat: 12:47

KIZILAY KÜTÜPHANELERİNİN SAYISI ARTIYOR

Deprem bölgesindeki öğrencilere uygun bir ders çalışma ortamı sağlamak için seferberlik başlatan Türk Kızılay, 100. Yıl Kütüphaneleri’nin bir yenisini ATO’nun desteğiyle Malatya’da açtı.   Kahramanmaraş depremlerinin yaraların
KIZILAY KÜTÜPHANELERİNİN SAYISI ARTIYOR

Deprem bölgesindeki öğrencilere uygun bir ders çalışma ortamı sağlamak için seferberlik başlatan Türk Kızılay, 100. Yıl Kütüphaneleri’nin bir yenisini ATO’nun desteğiyle Malatya’da açtı.
 
Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmak için kalıcı çözümler sunan Türk Kızılay, öğrencilerin derslerini rahat çalışabilmeleri için hazırladığı 100. Yıl Kütüphaneleri’nin bir yenisini Malatya’da açtı. ATO’nun desteğiyle Malatya Teknokent Konteyner Kent’te kapılarını açan 100. Yıl Kütüphanesi de sessiz ortamlar, ders çalışma kaynakları, bilgisayarlar, yazıcılar, internet altyapısı ve kaynak araştırması imkanlarını barındırıyor. Malatya’da açılışı yapılan kütüphane ile Hatay/Kırıkhan ve Gaziantep/Nurdağı’ndaki hizmete başlayan kütüphanelerle sayı 11’e ulaştı.
 
“Kütüphaneleri yaygınlaştırmaya devam ediyoruz”
 
Eğitim ile ilgili açılışların kendisini heyecanlandırdığını ve 100. Yıl kütüphanelerinin gönlünde ayrı bir yeri bulunduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu kütüphaneler bizim geleceğimize, gençlerimize, çocuklarımıza ders çalışma imkanı sağlıyor. Belki de iki yıl sonra burada hayat normale dönecek ama geriye dönmeyecek konular var. Malum biz bir sınav ülkesiyiz gerek liseye gerek üniversiteye giriş sınavında çocuklarımız, gençlerimizi çalışma imkanı bulamadığı için bir senelerini kaybetmesinler istedik. 100. Yıl Kütüphanelerinin ilkini Hatay'da açtık. Bugün 11’e ulaştı. Kütüphaneler çok büyük bir ihtiyaçtır. Bağış buldukça bu kütüphaneleri yaygınlaştırmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.
 
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ise gençlerin eğitime ihtiyacının olduğuna işaret ederek, gençlerin burada daha rahat, güvenli ve sessiz bir ortamda ders çalışma ve kitap okuma imkanı elde edeceğini anlattı. Baran, gençlerin eğitimi için ATO olarak her zaman üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
 
Kentte deprem konutları inşaatlarının yaklaşık yüzde 80'ninde inceleme yaptığını anlatan Malatya Valisi Seddar Yavuz da “Bu kütüphanenin açılışı için emeği geçen Türk Kızılay ve Ankara Ticaret Odası'na şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklarla birlikte kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışa Malatya Valisi Yavuz, Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz ile ATO Başkanı Baran’ın yanı sıra Türk Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü Kurtuluş Açıksarı, yerel yöneticiler, depremzede vatandaşlar, Kızılay şubeleri ve gönüllüler katıldı. Programda sınav sürecine Samanköy Kızılay 100. Yıl kütüphanesinde hazırlanan ve büyük başarı elde eden Batuhan Yenen’e tablet bilgisayar hediye edildi.
 
Depremzede Öğrenciler Sınavlara Kızılay’la Hazırlandı
 
Kızılay’ın deprem bölgesindeki 6 ilde açtığı kütüphanelerden bugüne dek 40 bini aşkın depremzede yararlandı. 100. Yıl Kütüphaneleri, konteyner kentlerde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik özel programlar da yürüterek birer eğitim kampına dönüştü. 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, KÜTÜPHANELERİNİN, SAYISI, ARTIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız