HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 16:31

“BU ŞEHİRDE BEN YOK, BİZ VAR”

Altınordu Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısında açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Şehirde ben bilirim anlayışından ziyade, biz biliriz anlayışını hep birlikte yaygınlaştıracağız. Bu şehird
“BU ŞEHİRDE BEN YOK, BİZ VAR”

Altınordu Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısında açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Şehirde ben bilirim anlayışından ziyade, biz biliriz anlayışını hep birlikte yaygınlaştıracağız. Bu şehirde yaşayan herkes eleştiren değil, değiştiren olsun istiyoruz” dedi.

 

Altınordu Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti Meclis Üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ulaş Tepe, meclis üyelerine temmuz ayı içerisinde yürütülen çalışmalar ile kültür ve sanat faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 

 

Başkan Tepe, 1 aylık süreçte kenttin KPSS Temel Tekrar Kampı, Yaz Okulu, Ordu Ahmet Özdemir Klarnet Festivali, Sinema Günleri, Yaz Konserleri, Dikiş ve Pazarlama Eğitimleri, YKS Tercih Danışmanlığı, Yaz Kur’an Kursu Dondurma İkramı, Basketbol Turnuvası ile kültür, sanat ve spor alanlarında dolu dolu etkinliklere ev sahipliği yaptığını söyledi. Yine geçtiğimiz ay içerisinde Altınordu Harekatı çalışması başlattıklarına dikkat çeken Başkan Tepe, şu ana kadar 3 mahallenin köşe bucak temizliğiyle, yol ve kaldırımlarda bakım onarım çalışması gerçekleştiğini ifade etti. Başkan Tepe, şu anda çalışmaların Cumhuriyet Mahallesi’nde sürdürüldüğünü kaydederek, söz konusu çalışmaların tüm mahallelerde uygulanacağını sözlerine ekledi.

 

“BİZ BİLİRİZ ANLAYIŞINI HEP BİRLİKTE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

 

Başkan Ulaş Tepe, 2025-2029 Stratejik Planının hazırlandığını belirterek, “Bahçeşehir Üniversitemizden akademik bir ekiple beraber bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla, STK temsilcilerimizle ve kanaat önderlerimizle toplantılar gerçekleştirdik. Şehirde ben bilirim anlayışından ziyade, biz biliriz anlayışını hep birlikte yaygınlaştıracağız. Bu şehirde yaşayan herkes eleştiren değil, değiştiren olsun istiyoruz. Fikri olan fikrini yüksek sesle söylesin. Bunun içinde fikirlerini yansıtabileceği alanlar yaratıyoruz. Mantıklı, makul, planlı, programlı bir şekilde de tüm görüşleri Stratejik Planımızın içerisine dahil etmeye çaba sarf ediyoruz. Çok güzel bir plan hazırlanıyor. Katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ŞEHRE BİN ARAÇLIK OTOPARK KAZANDIRDIK

 

Başkan Tepe, “Belediyemize ait kullanmadığımız, kullanılmayan proje alanları olarak adlandırılan farklı farklı alanlar vardı. Bu alanların çoğu görüntü kirliliği oluşturan alanlardı. Bu proje alanı olarak kullandığımız arazilerin tamamını temizliyoruz, düz bir hale getirerek proje uygulayacak noktaya getiriyoruz. Ancak bu alanlar proje uygulanana kadar boş durmasın diye bütün alanlarımızı vatandaşların gelip otopark kullanabilecekleri alan yapıyoruz. Bugüne kadar temizlik çalışmalarımızla beraber sadece şehirde en az bin araçlık otopark kazandırdık. Gerçekçi olursak ekonomik süreci hep birlikte yaşıyoruz. Bin araçlık yeni bir otopark yapacak imkanımız yok. Ancak biz de kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz. Doğru düzgün işlerle beraber hemşehrilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak işler yapıyoruz. Tabi ki bu alanlar yeşil alan. Oradaki proje çalışmalarımız devam edecek. Ancak proje çalışması 1-2 sene süren var. Dolayısıyla biz oradaki zamanı verimli kullanabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Akyazı Mahallesi’ndeki alanımız buna bir örnek oldu. Bazen vatandaş kedi arazisini bize veriyor. Burayı düzleyin vatandaşlar araçlarını park etsin diye. Bu çok kıymetli bir çalışma” ifadelerinde bulundu.

TAPULU ATIL ARAZİLERE FORMÜL

 

Tapusu olup sahipleri tarafından temizlenmeyen araziler için de çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Ulaş Tepe, şöyle konuştu:

 

“Vatandaşın atıl arazisi var. Üzerinde ot, diken olmuş 1-2 metre. Biz bu alanları bir kereye mahsus ücretsiz olarak temizliyoruz. İkincisini kendilerinin temizlemesini isteyeceğiz. Eğer temizlemiyorlarsa ücret karşılığında biz temizleyeceğiz. Bu yeni uygulamamızla kentimizdeki tüm görüntü kirliliklerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.”

 

Başkan Ulaş Tepe’nin konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddelerinin çoğu tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi.

 

Anahtar Kelimeler : “BU, ŞEHİRDE, BEN, YOK, BİZ, VAR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız