HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 15:24

ZENGİN: EK ZAM İSTİYORUZ

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, memurların çoğunun açlık sınırı altında kaldığı belirterek, ek zam verilmesini talep etti. Seyyanen zam ve refah payı konusunda ısrarcı olduklarının altını çizen Zengin,
ZENGİN: EK ZAM İSTİYORUZ

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, memurların çoğunun açlık sınırı altında kaldığı belirterek, ek zam verilmesini talep etti.

Seyyanen zam ve refah payı konusunda ısrarcı olduklarının altını çizen Zengin,

kamu çalışanları ve emeklilerin mutfaklarındaki yangın daha da büyüdüğünü ifade etti.

“Temmuz ayında   dört kişilik bir ailenin; sağlıklı,  ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 19.234,43 TL ’ye, Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 62.652,87 TL ’ye, yükseldi” diyen Zengin,Türk Sağlık-Sen Ar-ge Merkezimizin yapmış olduğu asgari geçim endeksi çalışması da gösteriyor ki, enflasyon yükselmeye, maaşlar erimeye devam ediyor. Açıklanan rakamlardan açıkça görülüyor ki özellikle gıda fiyatları fahiş derecede arttı.
         Bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının neredeyse yarısını oluşturuyor.

Gelirinin üçte ikisini sadece gıda ve barınma giderlerine harcayan çalışanlarımızın, maaşlarından geriye kalan ile hangi harcamayı yapabileceği tam bir muamma.

Alım gücü sürekli olarak düşen memurların geçmiş yılların telafisini istemekle ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Seyyanen zam ve refah payı konusunda ısrarcı olmamızın en önemli nedeni de bu kayıplar idi” dedi.
BEKLENTİMİZ EK ZAM VERİLMESİDİR

“Böylesine bir ortamda kamu çalışanları ve emeklilerimizin mutfaklarındaki yangın daha da büyüdüğünü, yaşanan bu sıkıntıların bir nebze giderilmesi adına Türkiye Kamu-Sen olarak uzun zamandır talep ettiğimiz ek zammın verilmesi artık kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Zengin şunları söyledi: “Beklentimiz ekonomik gerçekler ışığında toplumun tüm kesimleri ile birlikte memurlarımızın da bu dar boğazdan çıkarılması yönündedir.

Son dönemde yaşamakta olduğumuz ekonomik dalgalanmanın temelinde piyasaların durgunluğa girmesi, alım gücünün düşmesi ve belirsizlikler yatmaktadır. Piyasalara güven aşılamanın en kolay yolu, tüketici kesimi harcama yapabilir hale getirmektir. Kamu çalışanlarımıza verilecek bir ek zam bilinmelidir ki piyasalara da can verecek hareketlilik getirecektir.”


 

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, EK, ZAM, İSTİYORUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız