HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 13:03

YILLARIN ÇİLESİNE NEŞTER VURULDU

Altınordu Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerde yoğun olarak yaşanan yol çilesine neşter vurmaya devam ediyor. Gazi Piyade Albay İbrahim Şekeroğlu’nun yaşadığı Akkise Mahallesi Düver Sokakta iki otomobilin dahi yan yana geçemediği 7
YILLARIN ÇİLESİNE NEŞTER VURULDU

Altınordu Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerde yoğun olarak yaşanan yol çilesine neşter vurmaya devam ediyor. Gazi Piyade Albay İbrahim Şekeroğlu’nun yaşadığı Akkise Mahallesi Düver Sokakta iki otomobilin dahi yan yana geçemediği 700 metre uzunluğundaki yolun genişliği gerçekleştirilen çalışmayla 6 metreye çıkarıldı. Genişletilen yol çakıl dökülüp sıkılaştırılarak konforlu hâle getirildi. 

 

Altınordu Belediyesi, yaşama dokunan  çalışmalarını sürdürüyor. Alt yapıdan üst yapıya, temizlikten kültür ve sanata her alanda ortaya koyduğu çalışmalarla vatandaşların takdirini toplayan Altınordu Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerin kanayan yarası hâline gelen yol sorunlarını da çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda, ilçeye bağlı Akkise Mahallesi Düver Sokak’ta yaşayan ve 15 Mayıs 1997 tarihinde Kuzey Irak’ta yürütülen terörle mücadele operasyonları sırasında mayın patlaması sonucu gazi olan Piyade Albay İbrahim Şekeroğlu, yaşadıkları yol sorununu Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye bildirdi. Başkan Tepe, yaklaşık 30 yıldır mahallede yaşanan yol sorununun ortadan kaldırılması için ilgili birimleri harekete geçirdi.

 

YOL GENİŞLİĞİ 6 METREYE ÇIKARILDI

 

Altınordu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, mahalleye giderek şikayet edilen yolda incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde yolun genişletilmesi gerektiği ifade edildi. Yolun alt ve üst tarafında arazisi bulunan mahalle sakinleri, yolun genişletilmesi için bahçe ve tarlalarından ortalama 2 metre yer verdi. Bunun üzerine iş makinelerinin çalışma başlattığı 700 metre uzunluğunda 3 metre genişliği bulunan yol, yapılan çalışmayla 6 metre genişliğe çıkarıldı. Genişletme çalışmalarının ardından çakıl dökülen yol, silindir yardımıyla sıkıştırılarak konforlu bir hâle getirildi. 

 

MUHTAR MANAV: YOLUMUZDA MUTLU SONA ULAŞTIK

 

Akkise Mahalle Muhtarı Ömer Manav, mahallelerinde belediye ve vatandaş iş birliğiyle örnek bir çalışmanın altına imza atıldığını belirterek, “Mahallemiz sınırları içerisindeki Düver Sokak üzerinde yıllardan bu yana yaşadığımız bir yol sorunu vardı. Burada yaklaşık 40 hane var. Bu hanelerden birinde de gazimiz yaşıyor. Vatandaşlarımızla birlikte vatanımız ve milletimiz için göğsünü siper eden gazimiz de yolun durumundan dolayı oldukça sıkıntı yaşıyordu. Araçla dahi evine ulaşmakta güçlük çekiyordu. Mahallemizdeki yol sorununun ortadan kaldırılması için girişimlerimizi yaptık. Durumu Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe’ye ilettik. Kendisi çok sağ olsun bize hemen yardımcı oldu. Yolun genişletilmesi için mahalle sakinlerimizle görüştük. Onlar da konforlu bir ulaşıma kavuşmak istedikleri için kendi arazilerinden yer verdiler. Belediye ve vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini gösterdik. Mevcut yolda genişletme çalışması yapıldı. Ardından çakıl dökerek yolumuzda iyileştirme gerçekleştirdiler. En sonunda yolumuzda mutlu sona ulaştık. Ben başta Sayın Ulaş Tepe’ye ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

GAZİ ALBAY ŞEKEROĞLU: 30 YILLIK SORUN 2 HAFTADA ÇÖZÜLDÜ

 

Gazi Piyade Albay İbrahim Şekeroğlu, 30 yıldır mahallelerinde yol sorunu yaşadıklarını ifade ederek, “1’inci derece yüzde 98 ağır engelli olarak gazi olduğum için kendim araba kullanamıyorum. Burada iki aracın yan yana geçme imkanı yoktu. Yolda eğer karşılıklı iki araç denk gelirse birisi en az 100 veya 200 metre geri geri gidip geniş bir alan bulup yol vermesi gerekiyordu. Ayrıca her yağmur yağdığında yolumuz bozuluyordu. 30 yıldır bu sorunu yaşıyorduk. 1 ay önce bu yol sorununun çözülmesi için Altınordu Belediyesi’ne başvuruda bulundum. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sn. Ulaş Tepe ve Başkan Yardımcımız Sn. Hüseyin Akdeniz, bize yardımcı oldular. Yolumuzu genişlettiler, çakıl dökerek güvenli bir hale getirdiler. 30 yıllık sorun 2 hafta içerisinde çözülmüş oldu. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Mahalle sakinlerinden Celal Özay ise, yolun genişletilerek sorunun çözümünde emeği geçen Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe, Başkan Yardımcımız Sayın Hüseyin Akdeniz ve mahalle sakinlerine teşekkür etti.

 

Anahtar Kelimeler : YILLARIN, ÇİLESİNE, NEŞTER, VURULDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız