HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 12:52

“VERİMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Ünye Belediyesi Kültür Merkezi’nin yapımı karşılığı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verdiği bin 320 metrekare alan karşılığında hazineden tam 48 bin 520 metrekare yer aldı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişiml
“VERİMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Ünye Belediyesi Kültür Merkezi’nin yapımı karşılığı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verdiği bin 320 metrekare alan karşılığında hazineden tam 48 bin 520 metrekare yer aldı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleri ile ilçeye kazandırılan alan Konut, Park ve Turizm Tesis alanları olmak üzere ilçe genelinde 19 parselden oluşuyor.

Konu ile alakalı Ankara’da yoğun temaslar sürdüren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı değerli kazanımlar sonra basın mensupları ile buluştu.

Başkan Tavlı, “Kazan Kazan Modeli ile Verimli Çalışmalar Yürüyoruz”

Görev süresi boyunca ilçede yatırımların ve kazanımların sürekli olarak üzerine koyduklarının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Kültür Merkezinin bulunduğu alan Ünye Belediyesi tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne, oradan da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Kültür Merkezi yapılmak üzere devredilmişti. Bu devir sonrası biz de istedik ki; Ünye Belediyemizin böyle bir devir karşılığında kazanım olsun. Devrettiğimiz alanın birim fiyattan oluşan karşılığında da ilçe genelimizde 19 parselde 48 bin 520 metrekare alanı belediyemize kazandırmış olduk” dedi.

Tüm bunların yanında mülkiyeti Milli Emlak’ta, İşletmesi ise Ünye Belediyesi’nde olan Tarihi Saray Hamamı’nın mülkiyetinin de Ünye Belediyesi’ne kazandırıldığını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bu takasların yürümesi noktasında ciddi destek veren AK Parti Ordu Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Mahmut Özer’e teşekkür etti.

Başkan Tavlı elde edilen bu parsellerin gelecekte şehirde ihtiyaçların karşılanması noktasında önem arz ettiğini vurguladı.

Başkan Alparslan, “Birlikte Hareket Etmenin Verimliliğini Yaşıyoruz”

Ünye’de birlik ve beraberlik içinde hareket etmenini çok verimli bir ortam oluşturduğunun altını çizen AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ise ilçede yapımı devam eden yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Ünye- Akkuş Niksar karayolunda çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden İlçe Başkanı Alparslan, “Daha 10 gün önce 10’ncu kilometreden basına demeç verirken, bugün 14 kilometreye ulaşıldı ve yoğun şekilde çalışılıyor. İhale şartnamesinde özel bir izin olmadığı müddetçe çalışmaların Kasım ayı sonunda itibaren Şubat ayına kadar yapılamadığını belirten Alparslan, bu durumla ilgili özel bir izin almak ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini ve gerçekleşirse yılsonuna kadar yolun Tekkiraz mahallesine tamamlanacağı müjdesini verdi. Kültür Merkezinde aynı şekilde çalışmaların devam ettiğini ve şu aşamada çatısının yerleştirildiğini kaydeden Başkan Alparslan, yüklenici firmanın Kültür Merkezini yılbaşında teslim edeceğini beyan ettiğini belirtti. Ünye-Akkuş-Niksar Yolu, Kültür Merkezi, OSB gibi 50 yıllık projelerin artık tamamlanma aşamasına geldiğini belirten İlçe Başkanı Alparslan, “Artık yeni hayaller kurma ve hayata geçirme zamanı” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız