HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Temmuz 2024 Salı Saat: 16:30

ARI ÜRÜNLERİ ÇEŞİTLENDİRİLİYOR

Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Konferans Salonunda Karadeniz bölgesinde arı ürünleri üretiminin çeşitlendirilmesi projesi tanıtıldı. Arı zehri ürününün üretimi sayesinde üretilen ürünün pazar sıkıntısı da olmaya
ARI ÜRÜNLERİ ÇEŞİTLENDİRİLİYOR

Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Konferans Salonunda Karadeniz bölgesinde arı ürünleri üretiminin çeşitlendirilmesi projesi tanıtıldı. Arı zehri ürününün üretimi sayesinde üretilen ürünün pazar sıkıntısı da olmayacak. Proje sayesinde arıcılarda desteklenecek.

            Ordu Valisi Muammer Erol, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen “Karadeniz Bölgesinde Arı Ürünleri Üretiminin Çeşitlendirilmesi Projesi”nin tanıtım toplantısı ile Arı Zehiri Üretim Ekipmanı Dağıtım törenine  katıldı.

            Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Vali Muammer Erol’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şerafettin Çakal, DOKAP Başkan Vekili Şeref Demir,  İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, Altınordu Ziraat odası Başkanı Atakan Akça, Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Akın Çiftçi ve arıcılar hazır bulundu.

            Vali Muammer Erol, Ordu başta olmak üzere Giresun, Çorum, Amasya, Tokat illerindeki arı yetiştiricileri de dahil edildiği projenin hayırlı olmasını diledi.

            Programda Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan konuşmasında proje nedeniyle Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü tebrik ederken, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şerafettin Çakal ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ekolojik yapısı itibariyle arıcılığa uygun bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Toplam 12 bin türünün ve bunun 3/1’inin endemik bitki olduğu nadir bir ülke. Bunu aslında üretimlerden de hep beraber görüyoruz. Tabi bunların değerlendirilmesi gerekir. Değerlendirirken de özellikle bu proje kapsamında ikinci arı ürünleri dediklerimiz bal haricindeki polen, propolis, arı sütü, arı zehrinin bu konuda çok çok önemli olduğunu altını çizmek isteriz. Aslında burada önemli olan katma değeri yüksek ürünler üretmek” diye konuştu.

            Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz ise, Ordu’nun bal üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, geçtiğimiz yıl 2.3 milyar TL civarında il ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade etti. Yılmaz, bu katkının artırılması için arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla projeler üretildiğinin altını çizdi.

            Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, arı zehrinin gerek farmakolojide gerekse apiterapide farklı kullanım alanlarının olduğunu belirterek, uygulamaya koyulan proje sayesinde üretilen ürünün pazar sıkıntısı olmayacak şekilde projelendirildiğini bu sayede arıcıların destekleneceğini ifade etti.

            DOKAP Başkan Vekili Şeref Demir ise arı zehri ürününün üretimi için verdikleri destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

            Programda Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi ile proje kapsamında arı zehri üretimi faaliyeti gerçekleştirecek arıcılar adına Handenur Damar da söz alarak, projenin hayırlı olmasını diledi.

            Konuşmaların ardından projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen proje ekibi ile projede yer alan arıcılara 5’er adet arılı kovan (ballık + kuluçkalık), maske, körük, el demirinden oluşan arıcı takımı ile her üreticiye 1 adet arı zehiri toplama aparatı ve soğuk zincir ekipmanı Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Anahtar Kelimeler : ARI, ÜRÜNLERİ, ÇEŞİTLENDİRİLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız