HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 15:31

“SİZ KİMSİNİZ DE FİYAT AÇIKLIYORSUNUZ”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık çavuşlarının toplanarak fındık yevmiyesi açıklanmasına çok sert tepki gösterdi. Akça, “Siz kimsiniz de fiyat açıklıyorsunuz? Size çalışanın ve bu üreticinin emeğini çaldırm
“SİZ KİMSİNİZ DE FİYAT AÇIKLIYORSUNUZ”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık çavuşlarının toplanarak fındık yevmiyesi açıklanmasına çok sert tepki gösterdi. Akça, “Siz kimsiniz de fiyat açıklıyorsunuz? Size çalışanın ve bu üreticinin emeğini çaldırmayacağım” dedi.

Başkan Akça, Oda da düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

KİMSEYİ TEHDİT ETMEYECEKSİNİZ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen işçilere herhangi bir karşı çıkışlarının olmadığını belirten Başkan Akça, "Bu fiyatlar kimseyi üzmeyecek fiyatlardır. 12 ay bu ürüne hizmet eden üreticilerimizi de üzmemesi için yevmiye fiyatlarını 800 TL olarak belirledik. Gelip burada kimseyi tehdit etmeyeceksiniz” dedi.

SİZ KİMSİNİZDE FİYAT AÇIKLIYORSUNUZ

Ziraat odaları bir fiyat açıklıyor. Bunun üzerine feryadı figan ederek kamuoyu oluşturuyorsunuz. Hadsizce bir toplantı düzenleyip, ziraat odalarının da adını kullanıyorsunuz diyen Başkan Akaç, “Sonra bir yerde çıkıp, toplantı yaparak fiyat açıklıyorsunuz. Siz kimsiniz de fiyat açıklıyorsunuz? Size çalışanın ve bu üreticinin emeğini çaldırmayacağım. Sonuna kadar sizinle mücadele edeceğim. 50 tane çavuş, 15 tane simsar, bu memlekette 40 günde 100 milyon lira parayı cebine koyup gidiyor. Buna müsaade etmeyeceğim” diye konuştu.

1 KİLO FINDIĞIN DALDA KALDIĞINI GÖRMEDİM

“Eğer fındığı toplayacaksınız, adam gibi toplayacaksınız Toplamayacaksanız da bu memlekete gelmeyeceksiniz” diye çok sert açıklamalarda bulunan Başkan Akça,  “Bu memlekette 1 kilo fındığın dalda kaldığını görmedim. Bu millet eskisi gibi imece yapar, fındığını yine toplar. Artık verdiğimiz tavizler bitti. Dur deme zamanı geldi. Eğer birlikteliğimizi sürdürürsek, açıkladığımız fiyatlara bu vatandaş fındık toplatacak. Zaten fındığı toplayanlara dayıbaşılar, bu fiyatları veriyor. Yeni istedikleri parayı kendi ceplerine atıyorlar. Getirmeyiz diye tehdit ediyorlar. Getirmeyin” şeklinde konuştu.

SİZE BU AHKAMI KESTİRMEYECEĞİM

Biz bu fiyatları, Türkiye’de çalıştığınız her yöredeki fiyatları baz alarak açıkladık diyen Başkan Akça şunları söyledi: “50 derecede 600 liraya domates topluyorsunuz. Malatya’da 100 saat çalışıp, kayısı topluyorsunuz 700 lira alıyorsunuz. Karadeniz’e gelince birilerinin vasıtasıyla ahkam kesmeye çalışıyorsunuz. Size bu ahkamı kestirmeyeceğim.”

 

Anahtar Kelimeler : “SİZ, KİMSİNİZ, DE, FİYAT, AÇIKLIYORSUNUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız