HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Temmuz 2024 Cuma Saat: 13:35

GIDADA KAREKOD UYGULAMASI BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığınca tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirildi. Konu hakkında açıklamalarda
GIDADA KAREKOD UYGULAMASI BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığınca tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması" hayata geçirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Gıda güvenilirliğini sağlamak ve tüketici menfaatlerini en üst düzeyde korumak amacıyla gıda işletmelerinin resmi kontrol ve denetimleri Bakanlığımızca hassasiyetle yürütülmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımızca, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak amacıyla, Tarım Cebimde Mobil Uygulaması üzerinden Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir" dedi.

Karekod Uygulaması hakkında bilgilerde veren İl Müdürü Yılmaz, “Bakanlığımızca hazırlanan ve her bir işletmeye özel karekod içeren görsel, gıda işletmelerince gönüllü olarak https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/  internet adresinden indirilmektedir. İşletmeciler indirdikleri görselin A4 veya A5 büyüklüğündeki çıktılarını işletmelerinin, tüketicilerin görebileceği yerlerinde sergileyebilmektedirler. Tüketicilerimiz de görsel üzerinde yer alan karekodu mobil cihazlarına indirmiş oldukları Tarım Cebimde Mobil uygulaması üzerinden okuttuklarında söz konusu işletmeye ait; Kayıt/Onay Numarası, Ünvan, Adres ve İşletmede Yapılan En Son Denetim Tarihi bilgilerine ulaşabilmektedirler” diye konuştu.

Söz konusu hizmet aracılığı ile tüketicilerin menfaatlerinin en üst düzeyde korunması ve Bakanlığımızca gerçekleştirilen resmi kontrollerin görünürlüğünün arttırılması hedeflenmiştir diyen Yılmaz, şunları söyledi: “İlimizdeki tüm gıda işletmecilerimizi karekod içeren görsellerini oluşturarak tüketicilerle paylaşmaya; tüketicilerimizi de Tarım Cebimde Mobil Uygulaması üzerinden bu karekodları okumaya davet ediyoruz. Uygulamayla ilgili daha detaylı bilgiye https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/  internet adresinden ulaşılabilmektedir."

 

 

Anahtar Kelimeler : GIDADA, KAREKOD, UYGULAMASI, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız