HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Temmuz 2024 Cuma Saat: 13:28

KİB, TAHMİNİ REKOLTEYİ AÇIKLADI

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, (KİB) tahmini fındık rekoltesini 811 Bin 950 ton olarak açıkladı.          KİB’den yapılan açıklamada “Bilindiği üzere, her yıl İhracatçı Birlikleri tarafından üç
KİB, TAHMİNİ REKOLTEYİ AÇIKLADI

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, (KİB) tahmini fındık rekoltesini 811 Bin 950 ton olarak açıkladı.

         KİB’den yapılan açıklamada “Bilindiği üzere, her yıl İhracatçı Birlikleri tarafından üç aşamalı bir çalışma sonrasında, o yıla ait rekolte tahmini yapılmaktadır. Yine bu yıl da mutat olmak üzere; Şubat ayı karanfil sayımı, Mayıs ayı karanfilden çotanağa geçiş sayımı, Temmuz ayı çotanak ve çotanaktaki sağlam tane sayımı yapılarak çalışmalarımız tamamlanmıştır.

09-22 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen sayımlar, 15 yıldır bu çalışmaları büyük bir titizlikle yürüten uzman ziraat mühendisleri tarafından, fındık yetiştirilen 10 ilin 70 ilçesinde, 400 bahçede 1.479 dal sayılarak yapılmış olup, yılların birikimi istatistiksel veri tabanında değerlendirilmiştir” denildi.

“Genel olarak, üreticilerimizin fındık kurdu ve kahverengi kokarca böceği başta olmak üzere zararlılar ile mücadelede yeterli ilaçlamayı yaptığı bahçelerde daha iyi sonuçlar alındığı tespit edilmiştir” denilen açıklamada “Bu nedenle de Mayıs ayında yapılan tahminlerin altında bir ürün kaybı olduğu tespit edilmiş” açıklamasına yer verildi.

Bu arada KİB’in tahmini verilerine göre Ordu’da fındık rekoltesi 2024 yılında 231 Bin 117 ton olarak gerçekleşecek.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı 2023'te 650 bin ton olan tahmini rekoltenin 2024 yılında yüzde 14 artışla 738 bin 931 ton olarak açıklanmıştı.

Rekolte için fındık üretiminin yapıldığı 16 ilde, Tarım ve Orman müdürlükleri koordinasyonunda üniversiteler, araştırma enstitüleri, TMO, Fiskobirlik, ticaret borsaları, ticaret ve sanayi odaları, ihracatçı birlikleri, Konsey ile ziraat odalarının katılımıyla çalışma yapılmıştı.

 

Anahtar Kelimeler : KİB, TAHMİNİ, REKOLTEYİ, AÇIKLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız