HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Temmuz 2024 Perşembe Saat: 15:20

ZENGİN: ÇİLE BİTSİN

Türk Sağlık-Sen ordu  Başkanı Fatih Galender Zengin, “Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsın, çile bitsin” dedi. Yardımcı hizmetler sınıfına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zengin, “Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil ol
ZENGİN: ÇİLE BİTSİN

Türk Sağlık-Sen ordu  Başkanı Fatih Galender Zengin, “Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsın, çile bitsin” dedi.

Yardımcı hizmetler sınıfına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zengin, “Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi gerekmektedir. Kamu hizmetinin yardımcısı olmaz. Yardımcı hizmetler sınıfı da olmamalı, tüm yardımcı hizmetliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmelidir“ diye konuştu.

Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi personel olarak görev yapan memurların 657 sayılı kanun hükümlerine göre çalıştırıldıkları halde aynı kanun hükümlerine göre çalışan diğer memurlara nispetle büyük bir ayrımcılığa maruz bırakıldığını belirten Başkan Zengin, şunları söyledi: Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personel ek gösterge hakkından faydalanamamaktadır. Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil personelin eğitim seviyesi ne olursa olsun üst derecelerde bu sınıf için açılmış kadro bulunmamakta, 657 sayılı Kanunun 67. maddesi de kadro durumuna bağlı olarak derece yükselmesi yapılmasını öngördüğünden, öğrenim durumlarıyla eş değer derecelere yükselmeleri mümkün olamamaktadır.  
Bütün bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer alan personelin gerek mali haklarının gerekse özlük haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personelin büyük çoğunluğu idari hizmetlerde, masa başı işlerde görevlendirilmektedir.  Fiiliyatta zaten mevcut olan bu durumun yasal bir zemine taşınması, çalışma hayatında karşı karşıya kalınan bu hukuki ayrımcılığın giderilmesi amacıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi gerekmektedir. Kamu hizmetinin yardımcısı olmaz. Yardımcı hizmetler sınıfı da olmamalı, tüm yardımcı hizmetliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmelidir.”

Hizmetlinin haklı feryadının duyulmasını isteyen Başkan Sezgin şöyle devam etti: “Görev tanımı olmadan, kendisine her türlü görevi başarıyla yürüten yardımcı hizmetliler GİH’e geçirilmeyi fazlasıyla hak etmektedir. Toplu Sözleşme masasına taşıdığımız ve kırmızıçizgimiz olarak ilan ettiğimiz hususlardan bir tanesi de yardımcı hizmetle sınıfında çalışan meslektaşlarımızın GİH sınıfına geçirilmesi idi. Bu talebimizde ısrarcıyız.

1965 yılı şartlarına göre tanımlanan “Yardımcı Hizmetler Sınıfı”, aradan 52 yıl geçtikten sonra anlamını yitirmiştir, sözkonusu ihtiyaç ortadan kalkmıştır ve yardımcı hizmetler sınıfına yüklenen görevler halen kadroya geçirilen   sürekli işçilerce  yerine getirilmektedir.

Artık anlamını yitiren “yardımcı hizmetler sınıfı” kaldırılmalıdır. Bu kapsamdaki personel, yasa ile öğrenim durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmelidir.
Sayın Cumhurbaşkanımız hizmetlinin haklı feryadını duymalı,
mağduriyete  son vermelidir.

Türk Sağlık-Sen olarak, konunun takipçisi olmaya, çözüme ulaşıncaya kadar girişimlerimizi sürdürmeye kararlıyız.”

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, ÇİLE, BİTSİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız