Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 17:34 RUHSATSIZ SİLAHA 4 YIL HAPİS
- 17:05 OKULLARA KAR TATİLİ
- 16:17 52 ORDU, ÇANKAYA’YI 3’LEDİ
- 13:30 BÜYÜKŞEHİR İLE ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
- 13:28 BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
- 13:26 KOKARCA BAHANE FİYATLAR ŞAHANE!
- 13:24 ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
- 13:23 KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU DÜZENLENDİ
- 13:21 REKTÖR BAŞ, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 13:19 MİLLİ EĞİTİMDEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL TURNUVALAR
- 13:17 BAŞKAN KİBAR’DAN ÖĞRETMENLERE PASTA SÜRPRİZİ
- 13:16 “HAVAMIZI KORUYALIM KOAH’SIZ YAŞAYALIM!”
- 13:10 ORDU 67 LİDERİ YIKTI
- 13:07 TÜRKİYE’NİN RAKİBİ MACARİSTAN
- 13:03 EN ÇOK TARAFTAR ÇEKEN STATLAR
ZENGİN: MAAŞLAR İYİLEŞTİRİLMELİ
Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, aile sağlığı merkezi çalışanlarının özlük hakları ve maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.
Yıllardır çalışma koşullarında iyileştirme yapılmayan Aile Sağlığı çalışanlarının özlük hakları maaşlarında gerçekçi bir düzenleme yapılarak tam anlamıyla sağlık personellerinin yaşadığı mağduriyetlere biran önce son verilmelidir diyen Zengin, “Yıllardır haklarında düzenleme yapılmayan Aile Sağlığı Elemanları, çalışma alanlarında; yalnızlığa itilmiş ve psikolojik olarak yıpranmışlardır” dedi.
Aile Sağlığı Merkezinde çalışanlarına daha ikinci aydan itibaren bir üst vergi dilimine sokularak ücret kesintileri uygulandığını belirten Zengin, “Söz verilen temel maaş artışı sözünün gerçekleşmesini bekliyorlar. Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları vergi adaletsizliğine daha erken maruz kalıyorlar.
Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan binlerce sağlık çalışanları her ay ücretlerinden yüksek vergi kesintilerine itiraz ediyorlar ve kesintilerin adaletli hale getirilmesini talep ediyorlar” diye konuştu.
Aile sağlığı elemanlarının maaşlarında iyileştirme yapılmasını isyen Zengin, şunları söyledi: “Hastaneler muvafakat vermediği için artık aile sağlığı elemanı bulmakta zorluklar yaşanmakta ve bu durumda elemansız bir hekimliğini yürütmek büyük bir sıkıntı olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle periferde ilçelerde aile hekimliklerinde çalışacak kamu personeli bulunamamaktadır.
Personel eksikliği geçici görevlendirilmelerle bir nebze giderilse de Aşı, Gebe takibi vb uygulamaların düzenli takibinde sıkıntılar yaratmaktadır.
Aile sağlığı elemanlarının maaşlarında iyileştirme yapılmalı. Özellikle ulaşım ve lojman sıkıntısı olan yerlerdeki personelin maaşı iyileştirilmeli. Aile sağlığı elemanların en azından çalışma yoğunluklarını karşılayan bir maaş farkı düzenlemesi olmalı ve hastanelerden geçiş özgür bırakılmalıdır.
Kamu dışı aile sağlığı elemanlarının kadroya geçmesiyle boşalan ve hale personel sıkıntısı çeken Aile Hekimlerinin personel sıkıntısı giderilmelidir.
Aile Hekimlerimizin Halkımıza sağlık hizmeti sunması kolaylaştırılmalıdır.”