HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Temmuz 2024 Pazar Saat: 14:03

KOÇ: KANAYAN YARAMIZ SÖZLEŞMELİ PERSONELLER

TEÇ SEN Ordu İl Başkanı Nihat Koç, Kamuda sözleşmeli personel istihdamının hiçbir haklı gerekçesi kalmadığını söyledi. Başkan Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Hatırlamak gerekir ise kamuda sözleşmeli personel istihdam
KOÇ: KANAYAN YARAMIZ SÖZLEŞMELİ PERSONELLER

TEÇ SEN Ordu İl Başkanı Nihat Koç, Kamuda sözleşmeli personel istihdamının hiçbir haklı gerekçesi kalmadığını söyledi.

Başkan Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Hatırlamak gerekir ise kamuda sözleşmeli personel istihdamının yaygınlaşmasının en önemli gerekçelerinden biri de şu idi. Geçmişte Ülkemizin IMF ile yaptığı stand by anlaşmaları gereği devlet memuru istihdamına kotalar konulabiliyordu. Devletimiz de bu anlaşmayı bozmamak adına kadrolu memur istihdamı yerine sözleşmeli memur istihdamına yönelmek zorunda kalabiliyordu.

Ancak aradan geçen yıllar içerisinde IMF gibi anlaşmalar artık gündemimizde olmadığı halde, bu gerekçelerle yaygınlaşan kamuda sözleşmeli personel istihdam etme alışkanlığı anlamsız bir şekilde devam etmektedir” dedi.

Koç, açıklamasının devamında ise; “Birçok kamu kurumu gibi Bakanlığımız da bu alışkanlığını yıllarca bırakmamış ve halen daha sözleşmeli personel istihdamında ısrar etmektedir.

Ve bu istihdam şekline en başta sendikaların itirazda bulunması gerekirken ne hikmet ise ben büyüğüm diye kabarıp gezen siyasi sendikalar bu duruma güçlü bir şekilde itiraz etmedikleri gibi bu sistemin devam etmesinde de bir sakınca görmedikleri de net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Çünkü sözleşmeli olarak göreve başlayan eğitim çalışanlarını yarattıkları korku ve baskı iklimi ile 3+1 toplamda en az dört sene sendikalarına üye yapabileceklerini çok iyi biliyor, gencecik çocuklarımızın yıllarını çalma, hayallerine ket vurma pahasına bu durumu kendileri için ranta çevirmeyi tercih ediyorlar.

Olan ise mesleğe bin bir umut ve heyecanla yeni başlayan ancak 4 yıl boyunca çakılı kadro olarak çalışan, art niyetli idareci ve vampir sendikalar tarafından korkutulmaya çalışılarak sindirilen ana baba kuzularına oluyor kimse de bu gidişe bir dur demiyor.

Kamu Birliği Konfederasyonu ve Teç-Sen olarak, bu siyasi sırtlan sendikaların aksine, sözleşmeli olarak istihdam edilen kamu personellerimizin tüm talep ve isteklerini sonuna kadar savunacağımıza bu uğurda gözümüzü budaktan esirgemeyeceğimize söz veriyor, kamuoyuna saygılarımızla ilan ediyoruz” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : KOÇ:, KANAYAN, YARAMIZ, SÖZLEŞMELİ, PERSONELLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız