HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Temmuz 2024 Cuma Saat: 14:40

ORDU, FESTİVALE DOYACAK

Bin yıllık geçmişi ile Kırkpınar’dan daha eski olan 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali dolu dizgin devam ediyor. 3 gündür çeşitli etkinliklerle renklenen festival, 20-21 Te
ORDU,  FESTİVALE DOYACAK

Bin yıllık geçmişi ile Kırkpınar’dan daha eski olan 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali dolu dizgin devam ediyor. 3 gündür çeşitli etkinliklerle renklenen festival, 20-21 Temmuz tarihlerindeki konser ve güreş müsabakaları ile zirve yapacak.

Türklerin Karadeniz'e girdiği yıldan itibaren düzenlenen ve güreş camiasında “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Ordu'nun Aybastı ilçesinde gerçekleşen ve bu yıl 916’ncısı düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in katılımları ile Çarşamba günü başladı. 3 gündür devam eden festivalde konserlerin yanı sıra Koyun Kırkma, En Güzel Erkek Buzağı, En Güzel Dişi Buzağı, En Güzel Koç, En Güzel Peynir ve At Yarışları gibi yöresel yarışmalar yapıldı.

FESTİVAL HAFTA SONU ZİRVE YAPACAK

Şuana kadar renkli geçen festivalin son iki gününde ise herkesi merakla beklediği güreş müsabakaları gerçekleştirilecek. 20 Temmuz Cumartesi saat 09.00’da başlayacak etkinliklerde büyük orta ve başaltı gruplarındaki müsabakaların yanı sıra başpehlivanlık 2 ve 3. Tur güreşleri düzenlenecek. Günün son etkinliğinde ise ünlü sanatçı Resul Dindar, Ordulularla buluşacak.  Merkez İlkokulu bahçesindeki konser saat 20.00’da başlayacak.

PEHLİVANLAR TARİHİ FESTİVALİN BAŞPEHLİVANI OLMAK İÇİN MÜCADELE EDECEK

21 Temmuz Pazar günü ise festival zirve yapacak. Önceki turları geçen pehlivanlar, başpehlivan olmak için mücadele edecek. Festival başpehlivanın belirlenmesinin ardından düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, FESTİVALE, VAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız