HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Temmuz 2024 Cuma Saat: 12:50

ALTINORDU’DA MUHTEŞEM YAZ KONSERLERİ

Altınordu Belediyesi ile İstanbul Demokrat Ordulular Platformu’nun (İDOP) ortaklaşa düzenlediği Yaz Konserleri, muhteşem bir coşkuyla tamamlandı. İstanbul’da yaşayan Ordulu sanatçılar memleketlerinde hayranlarıyla buluşarak unutulmaz bi
ALTINORDU’DA MUHTEŞEM YAZ KONSERLERİ

Altınordu Belediyesi ile İstanbul Demokrat Ordulular Platformu’nun (İDOP) ortaklaşa düzenlediği Yaz Konserleri, muhteşem bir coşkuyla tamamlandı. İstanbul’da yaşayan Ordulu sanatçılar memleketlerinde hayranlarıyla buluşarak unutulmaz bir etkinliğe imza attılar. 

 

Altınordu Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleriyle şehrin nabzını yükseltmeye devam ediyor. Farklı etkinliklerle dolu dolu bir temmuz ayı yaşayan kent, unutulmaz konserlere ev sahipliği yapıyor. ‘Ordu Ahmet Özdemir Klarnet Festivali’ ile kültür ve sanat çıtasını yukarı çıkartan Altınordu Belediyesi, İstanbul Demokrat Ordulular Platformu (İDOP) ile birlikte ‘Yaz Konserleri’ düzenledi. Altınordu Belediyesi Akyazı Sahili Ücretsiz Otopark Alanı’nda gerçekleşen konsere Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, ünlü halk ozanı Dursun Ali Akınet ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

USTA SANATÇILAR SAHNE ALDI

 

Yoğun ilginin olduğu konserlerde, Ordulu usta sanatçılar Hürdağ Aydın, Kubilay Duman, Taner Özsoy ile Mehmet Gümüş sahne aldı. Bağlamaları eşliğinde birbirinden güzel eserleri seslendiren usta sanatçılar, türkü şöleni yaşattı. Konsere Tunceli’den konuk sanatçı olarak katılan Türk Halk Müziği sanatçısı Özlem Biter de Hürdağ Aydın ile birlikte düet yaptı. Seslendirilen hareketli parçalarda yerlerinde duramayan vatandaşlar, ayağa kalkıp alkışlarıyla tempo tutup, seslendirilen parçalara eşlik etti. Hem duygulandıran hem de coşturan sanatçılar, ayakta alkışlandı. Konserlerin ardından usta seslere çiçek takdimi yapıldı.

 

BAŞKAN TEPE: “KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA DA FARK YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, konserde yaptığı konuşmada, ‘İşimiz Gücümüz Altınordu’ diyerek çıktıkları yolda her gün yeni bir etkinlikle vatandaşlarla buluştuklarını söyledi. Ordu’yu kültür ve sanat alanında da fark yaratan bir şehir olması için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Başkan Tepe, “Bugün gurbetten sılaya dedik ve kıymetli hocalarımızın, üstatlarımızın seslerinden çok güzel eserleri dinledik. Ama bu akşam kendimi dünyanın en şanslı insanlarından biri hissediyorum. Çünkü Dursun Ali Akınet gibi bir üstadın yanında oturuyorum. Dursun Ali Akınet yazdı, Mehmet Gümüş besteledi ve hep beraber bugün o muhteşem eserleri dinliyoruz. Bu onur ve gurur hepimizin. Bizlere bu onuru yaşatan Dursun Ali Akınet’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, çok güzel bir işbirliğiyle bizleri bir araya getiren İDOP ile değerli usta sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum. Bunlar Ordu’ya yakışan hareketler. Ordu’yu kültürün ve sanatın başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Sadece fındıkta, kivide, balda değil, kültür ve sanat alanında da fark yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Öte yandan Başkan Ulaş Tepe, ünlü halk ozanı Dursun Ali Akınet için, onur gecesi düzenleyeceklerinin de müjdesini verdi.

 

HÜRDAĞ AYDIN: “BUGÜN GÜNEŞ ORDU’DAN DOĞDU”

 

Konserin ardından açıklamalarda bulunan usta sanatçı Hürdağ Aydın, “Sevgili Ulaş Başkanımızın kültür ve sanatla ilgili çok güzel çalışmalar yaptığını takip ediyoruz. Başkanımız burada her yeri sahne haline getirmiş. Ordulular da zaten sanatı çok sevdikleri için sanatla iç içe yaşamak istiyorlar. Bizim çocukluğumuzda hep güneş Fatsa’dan doğacak derlerdi, bugün gördük ki güneş Ordu’dan doğdu. Ben konserlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

KUBİLAY DUMAN: “ULAŞ BAŞKANIMIZ BİZİ MEMLEKETİMİZE GETİRDİ”

 

Usta sanatçı Kubilay Duman ise, “Ben Ordulu olmama rağmen memleketime ilk defa geliyorum. Hep özlemimizdeydi burada sahneye çıkmak. Maalesef bazı sebeplerden dolayı çıkamadık. Ama sevgili Ulaş başkanımız sağ olsun bizi memleketimize getirdi. Burada muhteşem bir atmosfer vardı. Gerçekten duygulandım. Bir sanatçı için memleketinde yaptığı konser hiçbir şeye benzemiyor. Biz Türkiye’nin her yerine gittik fakat buradaki insanların gülümsemesi bambaşka bir duygu. Sahne aldığım için çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : ALTINORDU’DA, MUHTEŞEM, YAZ, KONSERLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız