HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Temmuz 2024 Perşembe Saat: 15:48

ALTINORDU BELEDİYESİ’NDE ŞEFFAF DÖNEM

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, seçim sürecinde sözünü verdiği çalışmalardan birini daha hayata geçirdi. Şeffaf yönetim anlayışının hâkim kılındığı Altınordu Belediyesi’nde, bugün gerçekleşen iki ihale sosyal medya he
ALTINORDU BELEDİYESİ’NDE ŞEFFAF DÖNEM

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, seçim sürecinde sözünü verdiği çalışmalardan birini daha hayata geçirdi. Şeffaf yönetim anlayışının hâkim kılındığı Altınordu Belediyesi’nde, bugün gerçekleşen iki ihale sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlayarak, halkın ihale sürecini takip etmesi sağlandı.

Şeffaf bir yönetim anlayışı belirleyen Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, seçim döneminde halka verdiği sözleri birer birer yerine getirmeye devam ediyor. Bu çerçevede ihale süreçlerinin sosyal medya üzerinden canlı yayınlanması kararını alan Başkan Ulaş Tepe, halkın şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesini sağlıyor. Bu kapsamda ‘Hazır Giyim ve Tekstil Ürünleri Üretim Fabrikası’ ile ‘Kâğıt, Metal, Cam, Plastik Atıklarının Toplanması, Taşınması ve Ayrıştırılması’ için bugün gerçekleştirilen iki ihale Altınordu Belediyesi’nin resmi Facebook sayfasından canlı olarak yayınlandı.

TEKSTİL FABRİKASI MUHAMMEN BEDELİN 3 KATINA KİRALANDI

Mülkiyeti Altınordu Belediyesine ait olan Karacaömer Mahallesi’nde yer alan ‘Hazır Giyim ve Tekstil Ürünleri Üretim Fabrikası’nın 10 yıllığına kiraya verilmesi için ihaleye çıkıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Salih Kalyoncu başkanlığında Altınordu Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan ihalede Belediye Başkan Yardımcısı Bahadır Baş, ihale komisyon üyeleri ve ihaleye katılan Kaan Çekin’i vekaleten Orhan Çekin ile Kardem Tekstil Sanayi Ticaret Anonim Şirketi yetkilileri Ahmet Zeki Erdoğan ve Yonca Erdoğan yer aldı. Yıllık 2 milyon 685 bin TL olarak belirlenen muhammen bedelle başlayan ve açık teklif usulüyle devam etti. Canlı olarak yayınlanan ihalede verilen karşılıklı teklifleri vatandaşlar da anbean takip edebildi. İhaleyi, yıllık 8 milyon 810 bin TL ile en yüksek teklifi veren Kardem Tekstil kazandı.

GERİ DÖNÜŞÜM İHALESİ DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

‘Hazır Giyim ve Tekstil Ürünleri Üretim Fabrikası’nın ihale toplantısının ardından, 92 mahalle için ‘Kâğıt, Metal, Cam, Plastik Atıklarının Toplanması, Taşınması ve Ayrıştırılması’ işi için ihale gerçekleştirildi. 117 bin TL muhammen bedelle açılan ve tek firmanın katıldığı ihaleyi KDV hariç 150 bin TL ile Ordu Akdeniz Geri Dönüşüm firması kazandı.

BAŞKAN TEPE: “SÜRECİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÜRÜTECEĞİZ”

Hesap verilebilir bir anlayışla hareket ettiklerini belirten Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Şeffaflık ilkemiz doğrultusunda hareket ediyoruz. Meclis toplantılarımızın yanı sıra tüm ihale süreçlerimizi de şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bugün iki farklı ihale gerçekleşti. Bu ihaleleri sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınladık. Tekstil fabrikasıyla ilgili ihale muhammen bedelin 3 katından daha yüksek bir oranda kiralandı. Bu yapının projelendirilmesi geçmiş dönem yönetimimiz tarafından gerçekleştirilmişti. Kendilerine emekleri için teşekkür ediyor, şeffaf bir şekilde yürüttüğümüz ihaleyi kazanan firmayı tebrik ediyorum. Kentimiz istihdamına önemli bir katkı sunacağı ortadadır. Hepimiz için, kentimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI KALYONCU: “SÜRECİN SAĞLIKLI İLERLEMESİNİ HEPİMİZ ÖNEMSİYORUZ”

İhalelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Salih Kalyoncu, “Sayın Başkanımız Ulaş Tepe’nin önemsediği şeffaf belediyecilik konusunu bugün gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Sürecin sağlıklı ilerlemesini hepimiz çok önemsiyoruz. Sizler de bu sürece katkı sunduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz ihalelerimiz şehrimize, kentimize hayırlı olsun. İnşallah bundan sonraki süreçte de firmalarımızla iş birliğimiz, birlikte çalışma arzumuz devam eder. Her iki firmamıza da bol kazançlar diliyoruz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : ALTINORDU, BELEDİYESİ’NDE, ŞEFFAF, DÖNEM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız