HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Temmuz 2024 Perşembe Saat: 12:31

AYBASTI, GÜREŞ FESTİVALİNE DOYACAK

 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali, Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası’nda 19-20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.   Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.
AYBASTI, GÜREŞ FESTİVALİNE DOYACAK

 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali, Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası’nda 19-20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.  

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu yıl 916’ncısı düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivalinin açılışına katıldı.

Türklerin Karadeniz'e girdiği yıldan itibaren düzenlenen ve güreş camiasında “Koçyiğitlerin Er Meydanı” olarak bilinen Ordu'nun Aybastı ilçesinde gerçekleşecek Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nin 916’ncısı yapılıyor. 5 gün sürecek olan ve on binlerce kişinin katılması beklenen festivalin açılışı yapıldı. Açılışa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, diğer protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan festival; halk oyunları gösterisi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile devam etti.

BAŞKAN GÜLER: “5 GÜN BOYUNCA PEHLİVANLARIMIZ BURADA KIYASIYA YARIŞACAK”

Festivalde açılış konuşması gerçekleştiren Başkan Güler, “Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin güreş alanındaki yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı” dedi.

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Burada düzenlenen festivalde çok samimi bir hava var. Bu bizi çok memnun etti. Bizde istiyoruz ki buraya daha güzel yatırımlar yapalım. Yiğitlerin yarışacağı çok güzel bir meydanınız var. Perşembe Yaylası ile Aybastı Türkiye’nin yedi sayılı merkezinden biri olacak, olmaya da başladı. Er meydanı olarak bütün pehlivanlar 5 gün boyunca burada güzel bir festival gerçekleştirilecek. Spor, turizm, tarım ve hayvancılık ile özellikle süt ürünleri organize sanayi ile burası bambaşka bir yer olacak.”

Bu arada Güreş festivaline herkesi davet eden Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, güreşçilerin kıran kırana mücadele edeceğinin altını çizdi.

Her yıl yapılan festivalde dolu dolu etkinlikler ve kıran kırana güreş müsabakaları yapılacak.

            Başkan Gündoğar, konuya yönelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:“Bin yıllık tarihin doğayla buluştuğu Perşembe Yaylası’nda buluşalım.Pehlivan, pehlivan!İşte meydan, işte pehlivan! Güreş yapanların yardımcısıdır, Hazreti yaradan.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Cw Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin 4. Etabı Ülkemizin en yoğun katılımlı ve en kapsamlı festivali olan 17-21 Temmuz’da gerçekleştireceğimiz 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivalimize sizleri bekliyoruz.

Festivalimizde dolu dolu etkinliklerin ve kıran kırana güreşlerin yaşanacağı eşi benzeri bulunmayan bu atmosferi yaşamaya sizleri de davet ediyoruz.”

Konuşmaların ardından düzenlenen Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri ile festivale katılan vatandaşlar doyasıya eğlendiler.

2’NCİ GÜNDE YÖRESEL YARIŞMALAR OLACAK

Öte yandan festivalin 2’nci gününde ise Koyun Kırkma, En Güzel Erkek Buzağı, En Güzel Dişi Buzağı, En Güzel Koç, En Güzel Peynir gibi yöresel yarışmalar düzenlenecek. Ardından Kano ve Yelken Gösterisi ile festival renklenecek.

Aybastı Perşembe Yaylası Er Meydanı Festival Programı

19.07.2024 CUMA

14:00 - Güreşlerin Başlangıcı

Minik 1 - 2

Teşvik 1 - 2

Tozkoparan

Ayak

Deste Küçük - Orta - Büyük

Küçükorta Küçük

Küçükorta Büyük

20.07.2024 CUMARTESİ

09:00 - Güreşlerin Başlangıcı

09:30 - Büyükorta - Başaltı Kura Çekimleri

11:00 -Büyük Orta Güreşleri

11:30 - Başaltı Güreşleri

12:00 - Başpehlivanlık Güreşleri

15:20 - Başpehlivanlık 2. Tur Kura Çekimi

15:30 - "Er Meydanı'nda Başpehlivan Salavatlanması Bayrak Töreni ve Protokol Yürüyüşü

16:30 - Başpehlivan 2. Tur Güreşleri

18:30 - Başpehlivan 3. Tur Güreşleri

21.07.2024 PAZAR

09:00 - Güreşlerin Başlangıcı

11:00 - Büyük Orta Güreşleri

11:30 - Başaltı Güreşleri

12:30 - Başpehlivan Güreşleri

14:30 - Başpehlivan Çeyrek Final

15:30 - Başpehlivan Yarı Final

17:30 - Başpehlivan Final

 

 

 

Anahtar Kelimeler : AYBASTI, GÜREŞ, FESTİVALİNE, DOYACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız