HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 16:34

TARİHİ FESTİVAL BAŞLADI

Aybastı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i bağrına bastı. 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali’nin açılışı için Aybastı ilçesine giden Ordu
TARİHİ FESTİVAL BAŞLADI

Aybastı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i bağrına bastı. 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali’nin açılışı için Aybastı ilçesine giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe girişinde yoğun ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

         Muhteşem doğası ve menderesleriyle dünyaya nam salmış Aybastı Perşembe Yaylası’nın ev sahipliğinde bu yıl 916’ıncısı gerçekleştirilecek olan Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali’ne start verildi. Festivalin açılışını gerçekleştirmek için Aybastı ilçesine giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e Aybastılılar yoğun ilgi gösterdi. İlçe girişinde çiçeklerle karşılanan Başkan Güler, esnaf ziyaretinin ardından festival açılışına katıldı.

 BAŞKAN GÜLER: “AYBASTI’YI GÜREŞİN MERKEZİ HALİNE GETİRDİK”

         Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konseri ve halk oyunları gösterileri ile renklenen açılışta bir konuşma gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı Perşembe Yaylası’nı Türkiye’nin güreş merkezlerinden bir tanesi haline getirdiklerini söyledi.

         Festivalin bu yıl da renkli geçeceğini aktaran Başkan Güler, “Ata sporu güreşimiz tüm Türkiye’de yaygın olarak yapılıyor. Aybastı’yı güreşin Türkiye’deki 7 merkezinden bir tanesi haline getirdik. Artık güreş denince, yiğitlik denince, mertlik denince Aybastı akla geliyor. Geçtiğimiz yıl da çok güzel güreş müsabakaları oldu. Fair-play içerisinde kıran kırana güreşler yapıldı. Bu yıl da aynı şekilde güzel güreşlere ev sahipliği yapacağız” dedi.

         Başkan Güler konuşmasında ayrıca Aybastı’ya yapılan yatırımlar ve planlanan projelerle ilgili bilgiler verdi.

         Yapılan konuşmaların ardından 21 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek olan 916. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali’nin açılışı yapıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler : TARİHİ, FESTİVAL, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız