HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 15:39

EMEP: FINDIK FİYATI 180 TL OLMALI

 Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “Bilimsel yöntemlerle maliyet hesabı yaptık, herkesle tartışırız. Fındık 180 TL olmalı.” dedi.  Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun fındık fiyatı için çalışmalarını sürdürdük
EMEP: FINDIK FİYATI 180 TL OLMALI

 Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “Bilimsel yöntemlerle maliyet hesabı yaptık, herkesle tartışırız. Fındık 180 TL olmalı.” dedi.

 Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun fındık fiyatı için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Fındık politikasıyla ilgili sürekli çalışıyoruz. İl çalışmamızın en önemlilerinin başında gelen fındık çalışması için fiyat tartışmaları gündem olduğu için Temmuz başında bilimsel yöntemle maliyet hesabımızı tamamladık ve kamuoyuyla paylaştık. Her kesim fiyat açıklaması yapıyor, hakları da var. Ancak maliyet hesabı yapmadan fiyat dillendirmenin anlamı yok. Maliyet hesabı yapmayanlar çelişkili açıklamalarda da bulunuyorlar. Emek Partisi olarak yaptığımız maliyet hesabını her kesimle tartışmaya hazırız. Zaten savunduğumuz yöntem bu. Fındık üreticilerini temsil ettiğini söyleyen dernek, sendika, oda, parti temsilcileri bir araya gelerek talebi ortaklaştırmalı ki anlamlı olsun. Ne yazık ki her kesim kendi kulvarından çıkmıyor” diye konuştu.  

TEMMUZ AYI BAŞINDAN BU YANA PLANLI ÇALIŞIYORUZ

 Maliyet hesabını Tahıl Pazarı Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla duyurduklarını söyleyen Uzun, “Maliyet hesabımızı Temmuz başında duyurduktan sonra talebimizin halkla buluşması için düzenli olarak mahalle mahalle bildiri dağıtıyor, basın açıklamalarıyla gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz. Bugün de Selimiye Mahallemizde bildiri dağıtımı yaparak fındık üreticilerini mücadeleye çağırıyoruz. Maliyet hesabımız ve 180TL fiyat ilgiyle karşılanıyor. Herkesin birlik içinde mücadelesi isteniyor. Emek Partisi olarak ilk çağrımız da bu yöndeydi. Taleplerimizi iktidarın fiyat açıklamasından önce dillendirerek gündemi üreticiler lehine oluşmasını sağlamalıyız. Amacımız, üretici köylünün emeğinin ve ürününün karşılığını alabilmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

ZAMAN GEÇMEDİ

 Taleplerin dillendirilmesi için birliği sağlamanın zamanının geçmediğini vurgulayan Uzun, “Üretici lehine adım atmayı geciktirmek zorundayız. Yeşil altın Karadeniz Bölgesi halkının kanıdır, canıdır. Fındık değerinde satılamazsa açlık ve yoksulluk artacak, üretici tarımdan uzaklaşacak. Tarım ve gıda tekellerinin de istediği bu. İktidar da şirketlerin kazanması için üreticileri mağdur etmeye devam ediyor. Birleşelim, mücadelemizi büyütelim; üretici köylünün hakkını almasını sağlayalım” açıklamasında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : EMEP:, FINDIK, FİYATI, 180, TL, OLMALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız