HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 13:46

İYİLİK GEMİSİ SUDAN YOLUNDA

Sudandaki ihtiyaç sahipleri için hazırlanan 2408 tonluk İyilik Gemisi, Türk Kızılay, AFAD ve Sudan Kızılayı iş birliğinde bölgedeki insani krizin yaralarını saracak.  Türk Kızılay ile AFAD iş birliğinde, bağışçılar ve paydaşlar
İYİLİK GEMİSİ SUDAN YOLUNDA

Sudan'daki ihtiyaç sahipleri için hazırlanan 2408 tonluk İyilik Gemisi, Türk Kızılay, AFAD ve Sudan Kızılayı iş birliğinde bölgedeki insani krizin yaralarını saracak. 

Türk Kızılay ile AFAD iş birliğinde, bağışçılar ve paydaşların desteğiyle hazırlanan, Sudan İyilik Gemisi, Mersin Limanı'ndan 2408 ton yardım malzemesiyle yola çıktı. Bu yardım, Sudan’da yaşanan insani krize yanıt vermek amacıyla, gıda, giyim, hijyen ve barınma malzemelerinden oluşuyor.

Limanda düzenlenen uğurlama töreninde katkı sunan bağışçılara teşekkür eden AFAD Başkanı Okay Memiş, "Başta gıda olmak üzere hazırlanan 2408 tonluk yardım gemisinde Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği 160 ton ilaç ve tıbbi malzeme, 128 ton kıyafet, 90 ton hijyen malzemesi, 44 ton battaniye ve çeşitli barınma malzemeleri yer alıyor. İnşallah gemi 19-21 Temmuz gibi Sudan'a varacak." diye konuştu.

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, "AFAD ve Sudan Kızılayı ile birlikte yürüttüğümüz bu yardım operasyonları, insanların hayatlarını kurtarmak ve onların temel ihtiyaçlarını karşılamak adına büyük bir önem taşıyor. Bağışçılarımızın ve paydaşlarımızın desteğiyle, Sudan halkının yanında olmaya devam etmek arzusundayız. Sudan Kızılayı ile kurduğumuz iş birliği, bölgede hızlı ve etkili yardım faaliyetleri yürütmemizi sağlıyor. Bu ortaklık, Sudan'daki insani krizin hafifletilmesinde kritik bir rol oynuyor." dedi.
 
Sudan’daki kriz, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı tarafından “dünyanın en büyük açlık krizini tetikleme riski taşıyan” bir durum olarak nitelendiriliyor. 2023 yılı Nisan ayında başkent Hartum’dan başlayan ve tüm ülkeye yayılan çatışmalar nedeniyle 10 milyonu aşkın insan evlerini terk etmek zorunda kaldı ve 14 milyonu çocuk olmak üzere yaklaşık 25 milyon kişi acil insani yardıma muhtaç hale geldi.

Türk Kızılay da Sudan Kızılayı ve diğer ulusal Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri ile iş birliği yaparak, Sudan’daki bu derin insani krize yanıt veriyor. Ayrıca, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ve Birleşmiş Milletler’in Sudan’daki yardım projelerine de destek sağlıyor.

Türk Kızılay, 1998 yılından bu yana Sudan’da insani yardım faaliyetleri yürütüyor. Bu süre zarfında, Sudan Kızılayı ile kurulan güçlü iş birliği sayesinde, 2024 yılı Haziran ayı sonuna kadar 3 milyon 100 bin ihtiyaç sahibine destek sağlandı.
 

 

Anahtar Kelimeler : İYİLİK, GEMİSİ, SUDAN, YOLUNDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız