HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Temmuz 2024 Salı Saat: 12:45

KİVİ ÜRETİCİLERİNE “KOKARCA” UYARISI

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kivi üreticilerine uyarıda bulunarak, kahverengi kokarca ile mücadele etme çağrısında bulundu. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan Kahverengi Kokarca sürvey çalışmaları sonucu, kivi b
KİVİ ÜRETİCİLERİNE “KOKARCA” UYARISI

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kivi üreticilerine uyarıda bulunarak, kahverengi kokarca ile mücadele etme çağrısında bulundu.

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan Kahverengi Kokarca sürvey çalışmaları sonucu, kivi bahçelerinde de Kahverengi Kokarca ergini ve yumurtadan nimf çıkışları görüldüğünden zararlıya karşı kimyasal mücadele ihmal edilmemelidir denilen açıklamada “Üreticilerimiz bahçelerini kontrol etmek suretiyle yaprak altlarında yeni çıkmış nimfler ve meyveler üzerinde erginler gördüklerinde kimyasal mücadele yapmaları gerekmektedir.

Son ilaçlama ile hasat arasındaki geçmesi gereken süre dikkate alınarak kimyasal mücadelede kullanılacak bitki koruma ürünlerinin Bakanlığımız Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında belirtilmiştir” denildi.

           Açıklamada daha sonra şu bilgilere ter verildi: “İlaçlama esnasında hiçbir şey yenilip içilmemeli gözlük, maske, eldiven, tulum ve çizme mutlaka giyilmelidir. İlaçlama bittikten sonra mutlaka bütün vücudumuz bol sabunlu su ile yıkanmalıdır. Boş ilaç ambalajları gelişi güzel çevreye atılmamalı uygun bir şekilde bertaraf edilmelidir. İlaçlama yapılan bahçelerde 10 gün süre ile hayvan otlatılmamalıdır.

          İlimizin fındık ve kividen sonra diğer önemli bir geçim kaynağı da arıcılıktır. İlaçlama esnasında arıların su içtiği kaynaklara Bitki Koruma Ürünleri bulaştırılmaması son derece önemlidir. İlaçlamalar akşam saatlerinde, arıların uçuş yapmadıkları zamanda yapılmalıdır.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız