Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 17:34 RUHSATSIZ SİLAHA 4 YIL HAPİS
- 17:05 OKULLARA KAR TATİLİ
- 16:17 52 ORDU, ÇANKAYA’YI 3’LEDİ
- 13:30 BÜYÜKŞEHİR İLE ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
- 13:28 BÜYÜKŞEHİR KIŞA HAZIR
- 13:26 KOKARCA BAHANE FİYATLAR ŞAHANE!
- 13:24 ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
- 13:23 KÜLTÜR MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU DÜZENLENDİ
- 13:21 REKTÖR BAŞ, ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 13:19 MİLLİ EĞİTİMDEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL TURNUVALAR
- 13:17 BAŞKAN KİBAR’DAN ÖĞRETMENLERE PASTA SÜRPRİZİ
- 13:16 “HAVAMIZI KORUYALIM KOAH’SIZ YAŞAYALIM!”
- 13:10 ORDU 67 LİDERİ YIKTI
- 13:07 TÜRKİYE’NİN RAKİBİ MACARİSTAN
- 13:03 EN ÇOK TARAFTAR ÇEKEN STATLAR
KİVİ ÜRETİCİLERİNE “KOKARCA” UYARISI
Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kivi üreticilerine uyarıda bulunarak, kahverengi kokarca ile mücadele etme çağrısında bulundu.
İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan Kahverengi Kokarca sürvey çalışmaları sonucu, kivi bahçelerinde de Kahverengi Kokarca ergini ve yumurtadan nimf çıkışları görüldüğünden zararlıya karşı kimyasal mücadele ihmal edilmemelidir denilen açıklamada “Üreticilerimiz bahçelerini kontrol etmek suretiyle yaprak altlarında yeni çıkmış nimfler ve meyveler üzerinde erginler gördüklerinde kimyasal mücadele yapmaları gerekmektedir.
Son ilaçlama ile hasat arasındaki geçmesi gereken süre dikkate alınarak kimyasal mücadelede kullanılacak bitki koruma ürünlerinin Bakanlığımız Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında belirtilmiştir” denildi.
Açıklamada daha sonra şu bilgilere ter verildi: “İlaçlama esnasında hiçbir şey yenilip içilmemeli gözlük, maske, eldiven, tulum ve çizme mutlaka giyilmelidir. İlaçlama bittikten sonra mutlaka bütün vücudumuz bol sabunlu su ile yıkanmalıdır. Boş ilaç ambalajları gelişi güzel çevreye atılmamalı uygun bir şekilde bertaraf edilmelidir. İlaçlama yapılan bahçelerde 10 gün süre ile hayvan otlatılmamalıdır.
İlimizin fındık ve kividen sonra diğer önemli bir geçim kaynağı da arıcılıktır. İlaçlama esnasında arıların su içtiği kaynaklara Bitki Koruma Ürünleri bulaştırılmaması son derece önemlidir. İlaçlamalar akşam saatlerinde, arıların uçuş yapmadıkları zamanda yapılmalıdır.”