HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Temmuz 2024 Pazar Saat: 15:41

‘ALTINORDU HİZMET HAREKÂTI’ BAŞLADI

Altınordu Belediyesi, kent merkezindeki 22 mahallede tüm birimlerden oluşturduğu özel ekiple ‘Altınordu Hizmet Harekâtı’ başlattı. İlk olarak Bahçelievller ve Durugöl Mahallesi’nden başlayan kapsamlı çalışmalarla cadde ve sokaklar
‘ALTINORDU HİZMET HAREKÂTI’ BAŞLADI

Altınordu Belediyesi, kent merkezindeki 22 mahallede tüm birimlerden oluşturduğu özel ekiple ‘Altınordu Hizmet Harekâtı’ başlattı. İlk olarak Bahçelievller ve Durugöl Mahallesi’nden başlayan kapsamlı çalışmalarla cadde ve sokaklar temiz bir görünüme kavuşurken, yol ve kaldırımlarda düzenleme işlemleri gerçekleştirilerek sorunlar ve görüntü kirlilikleri de ortadan kaldırılıyor.

 

Altınordu Belediyesi, daha temiz ve modern bir şehri vatandaşlara sunmak için gece günüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Altınordu Belediyesi, ilk etapta kent merkezindeki 22 mahalleyi kapsayan ‘Altınordu Harekatı’nın startını verdi. Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Fen İşleri ile Zabıta Müdürlüğü’nde görevli personellerin yer aldığı harekatta, mahallelere girilerek yaşamı olumsuz yönde etkileyen sorunlar ortadan kaldırılıyor. Ekipler, çalışmalarına ilk olarak Bahçelievler ve Durugöl Mahallesi’nde başladı. Kullanılan son teknoloji temizlik araçları ve ekipmanlarla ekipler, mahallelerin dört bir yanında hummalı bir çalışmaya imza attı.

 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİKLERİ ORTADAN KALDIRILDI

 

Mahallelerde yürütülen çalışmalarda yol, kaldırım, parklar ve boş arazilerdeki yabani otlar biçildi. Mahallelerin en ücra noktaları dahi süpürme ve yıkama araçlarıyla temizlenirken, cadde ve sokaklar güzel bir görünüme kavuştu. Ekipler, özellikle havaların ısınmasıyla birlikte haşere oluşumun da önüne geçilmesi için çalışma yürüttü. Çalışmalarda yeraltı ve yerüstü çöp konteynerleri temizlenerek, dezenfekte edildi. Yeraltı çöp konteynerlerinin altında biriken pis sular vidanjörle çekilip, konteynerler boyanırken, mahallelerin hijyen ve estetik standardı yükseltildi. 

 

Yağmur, ağır tonajlı araçlar, alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan yolların ve kaldırımların ise Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bakım ve onarımı yapıldı. Bozuk olan yollarda yama çalışmaları yürüten ekipler, kaldırımlarda kırılan taşları da yenileriyle değiştiriyor. Bu çalışmaların yanı sıra mahallelerdeki sokak hayvanları da unutulmadı. Altınordu Belediyesi tarafından mahallelere yerleştirilen Kedi Evleri ve Mama Odaklarının da temizliği yapılırken, eskiyen mama kapları değiştirildi. Vatandaşların ibadetlerini daha temiz ortamda yapabilmeleri amacıyla mahallelerdeki cami ve mescitlerin de detaylı temizliği yapıldı.

 

BAŞKAN ULAŞ TEPE ÇALIŞMALARI BİZZAT TAKİP ETTİ

 

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, mahallelerde yürütülen çalışmaları birim müdürleriyle birlikte anbean takip etti. Mahalleleri adım adım gezerek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Ulaş Tepe, eksikliklerin giderilmesi noktasında gerekli özenin gösterilmesi noktasında uyarılarda bulundu. Mahallelerde esnaf ve vatandaşları da ziyaret eden Başkan Tepe, yürütülen çalışmalar ve mahallenin sorunlarıyla ilgili de görüşmeler gerçekleştirdi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE DESTEK VERDİ

 

Her alanda uyum içerisinde sergilediği birliktelikle Türkiye’ye örnek olan Altınordu Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı çalışmalara Ordu Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 10 personel, Altınordu Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarda yer aldı. 

 

BAŞKAN TEPE: “ALTINORDU’YU KARADENİZ’İN ÖRNEK ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

 

Yapılan incelemelerinin ardından mahallelerdeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Altınordu’yu Karadeniz’in örnek şehri yapacaklarını söyledi. Kent sakinlerinin daha temiz ve ferah ortamlarda yaşam sürmesini arzuladıklarını belirten Başkan Tepe, “Mahallelerimizin daha modern bir görünüme kavuşması için ‘Altınordu Hizmet Harekatı’ başlattık. Bu çalışmalarımızda mahallelerimizi A’dan Z’ye temizleyeceğiz, yolların ve kaldırımların bakımlarını yapacağız. Bu yaptığımız model uygulamayı tüm mahallelerimizde yoğunlaştıracağız. Çalışmalarımızla Altınordu’muzu, Karadeniz örnek şehri yaparak, çocuklarımızı, gençlerimizi ve yetişkinlerimizi daha temiz ve ferah ortamlarda bir yaşamalarını sağlayacağız” dedi. 

 

‘İKİ MAHALLEDE KAPSAMLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ’

 

Çalışmaların ilk olarak Bahçelievler ve Durugöl Mahallesi’nden başladıklarını kaydeden Başkan Tepe, “Sabah saatlerinde ekiplerimiz Bahçelievler Mahallesi’nden çalışmalarına başladı. Öğleden sonra da Durugöl Mahallesi’nde bu çalışmalarımızı sürdürdük. Belediyemize bağlı 4 birimimiz iki mahallemizde kapsamlı bir çalışma yapıyor. Bu çalışmaları Büyükşehir Belediyemizle de koordineli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Sokaklarımızı, parklarımızı, bahçelerimizi temizliyoruz. Onarılması gereken yerlere de anında müdahale ediyoruz. Sadece açık alanda değil, kapalı alanlarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cami temizliklerimizi de ayrı bir ekiple beraber yapıyoruz. Kötüyü iyiye, iyiyi güzele, güzeli de mükemmele dönüştürmek için gayretle çalışıyoruz. Emek veren başta ekip arkadaşlarımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

MUHTAR FELEK: “BAŞKANIMIZIN HASSASİYETİYLE MAHALLEMİZ GÜZEL GÖRÜNÜME KAVUŞTU”

 

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Nazım Felek, “Altınordu Belediyemiz, mahallemizde genel bir çalışma yaptı. Mahallemizde görüntü kirliliği oluşturulan alanlar temizlendi. Bozulan yollar onarılarak konforlu hale getirildi. Mahallemiz için bir ihtiyaçtı böyle bir çalışma. Sayın Başkanımızın hassasiyeti sayesinde mahallemiz güzel bir görünüme kavuştu. Ben başta Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

MUHTAR EYİGÜN: “YERİNDE BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR”

 

Durugöl Mahallesi Muhtarı Orhan Eyigün ise, “Bu çalışmalar mahallemiz için çok iyi oldu. Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe ile birlikte çalışmalarımızı biz de takip ettik. Başkanımız temizlik ve hijyen noktasında çok duyarlı. Yerinde bir çalışma yürütülüyor. Mahallemizdeki olumsuzluklar gideriliyor. Sayın Başkanımıza ve sahada görev yapan tüm belediye personellerine teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

Öte yandan ‘Altınordu Hizmet Harekâtı’nın programlı bir şekilde ağustos ayının sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

 

Anahtar Kelimeler : ‘ALTINORDU, HİZMET, HAREKÂTI’, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız