HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Temmuz 2024 Cumartesi Saat: 13:51

“ARTIK HERKES NE İSTEDİĞİNE BİR KARAR VERSİN!”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, açıklanan yevmiye ücretlerine tepki gösteren kesime çağrıda bulunarak, artık herkesin ne istediğine bir karar vermesi gerektiğini söyledi. Başkan Akça, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;
“ARTIK HERKES NE İSTEDİĞİNE BİR KARAR VERSİN!”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, açıklanan yevmiye ücretlerine tepki gösteren kesime çağrıda bulunarak, artık herkesin ne istediğine bir karar vermesi gerektiğini söyledi.

Başkan Akça, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bugün Ziraat Odaları İl Koordinasyonu olarak toplantı yaparak fındık üreticimize, fındık toplama ve diğer işçiliklerinde bir kriter olsun diye TAVSİYE niteliğinde fiyatlar belirledik ve bütün ziraat odası başkanlarımızın katılımıyla bir basın açıklaması yaparak kamuoyu ile paylaştık.

Yaptığımız basın açıklaması ile birlikte bütün sosyal medya sitelerinden, yaptığımız açıklama ile ilgili paylaşım yapıldı. Yapılan sosyal medya paylaşımlarının altında öyle abuk-sabuk yorumlar geldi ki hayretler içerisinde olmamak mümkün değil.

Yok bu fiyatları belirleyen ziraat odaları gelsin fındığı toplasın, yok benim 15 günlük işim var bu fiyatlardan bana işçi temin etsin ve bunun benzeri bir çok yorum. Ne yapsa idik fındık toplama işçiliğini piyasada spekülatiflerin dillendirdiği gibi 1500 TL olarak mı açıklasaydık” dedi.

Başkan Akça, açıklamasının devamında ise; “Kimse kusura bakmasın benim üreticim yıl 12 ay fındığa hizmet edecek, her türlü hizmetini yapacak, geçimini sağlamak için 1 yıl fındığın gözüne bakacak, sonrada 1500 tl fındık toplama işçiliği verip 1 yıl geçimini sağlayacağı fındığı, fındık toplama işçiliği yapan simsarlara teslim edecek öylemi.

Yok böyle bir yağma kabul eden gelir çalışır, etmeyende kendi bilir. Ben 57 yaşındayım,10 yaşından beride fındığı bilirim, bu zamana kadar bir üreticinin fındığının toplanacak kaldığını görmedim.

Fakat burada fındık üreticilerimize de büyük görev düşmektedir. Hiç bir üretici piyasada konuşulana itibar etmeyecek, birlikteliğini ve dayanışmasını mazeret üretmeden gösterecek, oluşturulmaya çalışılan yüksek fındık toplama fiyatlarına tepkisini göstermelidir.

Belirlediğimiz toplama işçiliği ve diğer işçilikler hem çalışanı koruyacak, hem de üreticiyi koruyacak fiyatlar olmasına dikkat ettik.

Bilgi notu olarak ta; Geçen sene belirlediğimiz fındık toplama ve diğer işçiliklerin üzerine yaklaşık %80 artış yapılmıştır. Tüm üreticilerimize birlik ve beraberliğimizin başlangıcı olacak, hayırlı, bereketli ve bol kazançlı bir fındık sezonu diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “ARTIK, HERKES, NE, İSTEDİĞİNE, BİR, KARAR, VERSİN!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız