HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Temmuz 2024 Cuma Saat: 15:00

YEVMİYE FİYATLARI AÇIKLANDI

Ordu’da fındık ürününde hasada çok az bir süre kalırken, işçi yevmiyeleri de belli oldu. Buna göre bir kişinin günlük ücreti yemek işçiye ait olmak üzere 800 TL olarak açıklandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Ü
YEVMİYE FİYATLARI AÇIKLANDI

Ordu’da fındık ürününde hasada çok az bir süre kalırken, işçi yevmiyeleri de belli oldu. Buna göre bir kişinin günlük ücreti yemek işçiye ait olmak üzere 800 TL olarak açıklandı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 2024 fındık hasat sezonu için işçi yevmiyeleri ve patoz ücretlerini açıkladı.

Soydan, Altınordu Ziraat Odası’nda ilçe ziraat odaları başkanlarıyla bir araya gelerek, fındık üreticileri için önemli bilgiler paylaştı.

Ordu Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda yapılan görüşme sonrasında tavsiye niteliğindeki fındık işçi ücretleri şu şekilde belirlendi:

“Fındık toplama işlerinde çalıştırılması yasak olan yaştaki çocuklar ile çalışamayacak kadar yaşlı ve hasta işçilerin çalıştırılmamalı. Valiliğin 26 Temmuz 2016 tarihinde 2016/3 sayılı genelgesine göre çalıştırılması yasak olan yaştaki çocukları çalıştıran bahçe sahibi, çocukların velilerine, varsa tarım aracısına ayrı ayrı olmak üzere Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince çalıştırıldığı tespit edilen her çocuk için idari para cezası uygulanabilecek.  

2024 yılı hasat döneminde fındık hasadında çalışacak tarım işçilerine, çalıştıkları her fiili gün karşılığı olarak yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın, asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirlenen brüt asgari ücret dikkate alınarak; günlük net ücretin yemek işçiye ait 800 TL olarak verilmesi.

Toplanan fındıkların taşınması işlerinde çalışacak çuvalcıların ve aşçıların ücretlerinin 10-15 arası işçi için aşçılara 800 TL, çuvalcılara 900 TL, 15 ve üzeri işçi için aşçılara 900 TL, çuvalcılara 1000 TL olarak belirlenmesi, kilo ile toplanan bahçelerde çuvalcı ücretinin de 1.100 TL olarak belirlenmesi. Katırcı ücretinin (katırı ile birlikte) 1.600 TL olarak belirlenmesi.

Kilo hesabı ile fındık toplayanların işçi ücretlerinin kilo başına 8 TL, patoz saat ücretinin 2.500 TL,  tarım aracısı ücretlerinin (aracı/dayıbaşı) 15 işçiye kadar günlük 900 TL, 15 işçiden fazlası için günlük 1.000 TL olarak belirlenmesi. İş aracılarından "Aracı Belgesi istenmesi, İŞKUR İl Müdürlüklerinden alınmış "Aracı Belgesi" olmayanlara iş verilmemesi tavsiye edilmektedir.”

 

 

 

Anahtar Kelimeler : YEVMİYE, FİYATLARI, AÇIKLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız