HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Temmuz 2024 Perşembe Saat: 14:37

TSS’DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TALEBİ

Türk Sağlık Sen (TSS) Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, tüm sağlık çalışanlarının iş güvenliği uzmanı olabilmesi için başvuruda bulunduklarını söyledi. Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; “Sendikamız tarafından Ç
TSS’DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TALEBİ

Türk Sağlık Sen (TSS) Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, tüm sağlık çalışanlarının iş güvenliği uzmanı olabilmesi için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; “Sendikamız tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir başvuru yapılarak tüm sağlık hizmetleri sınıfı personelinin iş güvenliği uzmanı olarak görev ifa edebilecek personeller arasına dahil edilmesi istendi” dedi.

Zengin, açıklamasının devamında ise; “Sendikamız tarafından yapılan başvuruda çalışanlardan gelen talepler doğrultusunda iş güvenliği uzmanı olabilecek unvanların genişletilmesi, özellikle hemşireler ve acil tıp teknisyenleriyle benzer eğitimleri alan ve benzer görevleri ifa eden ebe, paramedik vb. unvanlı personellerin de bu kapsama alınmaları için başvuru yapıldığı belirtildi. 

Başvuruda 6331 sayılı yasa kapsamında iş güvenliği uzmanı olarak görev ifa edebilecek personeller arasına ebe, paramedik vb. unvanlarla görev ifa eden tüm sağlık hizmetleri sınıfı personelin dahil edilmemesi nedeniyle denk unvanlar arasında bir mağduriyet olduğu belirtildi. 

Tüm sağlık hizmetleri sınıfı personelinin iş güvenliği uzmanı olarak görev ifa edebilecek personeller arasına dahil edilmesi istendi ve gerekli sertifikasyon eğitimlerine alınmalarının sağlanması talep edildi” diye konuştu.

Başvuru ile ilgili bir değerlendirme de yapan Başkan Zengin; şunları söyledi. “Çalışanlar adına yürüttüğümüz sendikal mücadelemizde onların talepleri doğrultusunda başvurularımızı yapıyoruz. İş güvenliği uzmanlığı noktasında çeşitli sağlık meslek mensuplarımızın talepleri var. Çalışanların tüm taleplerinde olduğu gibi böyle bir taleplerini de gündeme getirerek çözüm için adım attık.  Başvurumuzla denk unvanlar arasındaki mağduriyete son verilmesini istedik.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız