HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 12:53

ÖZTÜRK: KORUMA VE GÜVENLİK MEMURLARININ BEKLENTİLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Türk Büro Sen Ordu Şube Başkanı Yılmaz Öztürk, koruma ve güvenlik memurlarının Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların taleplerini gündeme getirdi. Türk Büro Sen’in yapmış olduğu Koruma ve Güvenlik Görevlileri Çalıştayında ort
ÖZTÜRK: KORUMA VE GÜVENLİK MEMURLARININ BEKLENTİLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Türk Büro Sen Ordu Şube Başkanı Yılmaz Öztürk, koruma ve güvenlik memurlarının Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların taleplerini gündeme getirdi.

Türk Büro Sen’in yapmış olduğu Koruma ve Güvenlik Görevlileri Çalıştayında ortaya çıkan sonuç bildirgesine dikkat çeken Başkan Öztürk, Sivil Memurlar ile Koruma ve Güvenlik Personeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan sivil personelin tabi olduğu mevzuatın yeniden düzenlenmesi, Emniyet teşkilatında çalışan sivil personelin resmi görevlilerin yararlandığı haklardan faydalanmasının sağlanması, koruma güvenlik personelinin sorunlarının çözülmesi, TSK’da görev yapan sivil memurlar için talep ve beklentileri sıraladı.

Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada; “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 232 ve 233. maddeleri kaldırılarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan memurların çalışma süreleri, fazla mesai ücretleri, görevden uzaklaştırma yetkisi ve disiplin yönünden istisna tutulması uygulamasına son verilmelidir” dedi.

Tayın bedellerinin de yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Öztürk, diğer talepleri de şu şekilde sıraladı; “Sivil memurların içtimaya çıkarılması uygulamasına son verilmelidir. Subay, astsubay ve uzmanlara sağlanan mali haklardan sivil memurlar da faydalandırılmalıdır. Servis hizmetlerinden faydalanma konusunda askeri, sivil personel ayrımı kaldırılmalıdır. 

Askeri işyerlerinde arşiv memuru istihdam edilmesi sağlanmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan Sayıştay ve iç denetçilere karşı sorumluluk taşıyan taşınır mal hesap sorumlularının mali hakları iyileştirilmelidir. Tehlikeli mühimmat ve akaryakıt taşıyan personele iş riski zammı verilmelidir. Emniyet teşkilatında görev yapan sivil memurlar.

Emniyet Teşkilatı Ödül Yönetmeliği çerçevesinde görevlendirilen personel arasında ayrım yapılmadan taltif puanı ile ücretlerinin hakkaniyet ölçüsünde belirlenmesi sağlanmalıdır. Teknisyen yardımcılarının görev tanımlar yapılarak görevleri dışında çalıştırılması engellenmelidir. Sivil personelin Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüne göre cezalandırılması son bulmalıdır. Disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer alması sağlanmalıdır.

Emniyet teşkilatında görev yapan polislere ve bekçilere verilen 100 TL’lik seyyanen zamdan sivil memurların da faydalanması sağlanmalıdır. Koruma ve güvenlik personeli Koruma ve güvenlik personeline silah tazminatı verilmelidir.  

Koruma ve güvenlik personeline silah ruhsatı verilmelidir. 45 yaşını dolduran koruma ve güvenlik personelinin durumlarına uygun kadrolara ataması yapılmalıdır. Güvenlik görevlisi olarak çalışan personele, yıpranma ve risk vardiya primi adı altında ek tazminat ödenmelidir.

Sağlık nedeniyle görevlerini yapamayacak duruma gelen güvenlik personelinin, çalıştıkları kurumların memur kadrolarına atanmaları sağlanmalıdır. Koruma ve güvenlik personelinin yıpranmalarına karşılık fiili hizmet zammından faydalanmaları sağlanmalıdır. Koruma ve güvenlik görevlilerinin haftalık çalışma süresinin 40 saat olarak belirlenmesi ve bu sürenin üzerinde çalıştırılmaması için yasal düzenleme yapılmalıdır.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız