HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Temmuz 2024 Salı Saat: 15:18

OBB, İŞÇİLERİ VE ÜRETİCİLERİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

 Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıldır uygulanan ve fındık işçileri ile üreticileri buluşturarak mağduriyetlerini gideren “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesi bu yıl da devam ediyor. 4 yılda 2 bin 407 bahçe sa
OBB, İŞÇİLERİ VE ÜRETİCİLERİ BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

 Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıldır uygulanan ve fındık işçileri ile üreticileri buluşturarak mağduriyetlerini gideren “Fındık Dalda Aklın İşçide Kalmasın” projesi bu yıl da devam ediyor.

4 yılda 2 bin 407 bahçe sahibi ile 7 bin 622 fındık işçisini bir araya getiren, bahçe sahiplerinin işçi, işçilerin de bahçe işi bulmasını sağlayan projeye başvurular bugün başlıyor.

 

BAHÇE SAHİPLERİNE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAMIŞTI

 

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde bölgenin vazgeçilmez değeri olan fındık için çeşitli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçiliği alanında da Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza atmış ve hayata geçirdiği üretici ile işçiyi buluşturan ‘Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın’ projesiyle üreticilere büyük kolaylık sağlarken, vatandaşlara da istihdam imkânı sunmuştu.

 

4 YILDIR UYGULANIYOR

 

Ordu’da 4 yıldır uygulanan proje sayesinde hem üreticiler hem de işçiler büyük kolaylık yaşadı. Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan ORTAR A.Ş tarafından yürütülen proje sayesinde aradan geçen 4 yıllık sürede 2 bin 407 bahçe sahibi ile 7 bin 622 fındık işçisi projeden yararlandı.

 

İL DIŞINA ÇIKACAK BÜYÜK PARALAR İL İÇİNDE KALDI

 

Proje sayesinde il dışına çıkacak olan büyük paraların il içerisinde kalmasını sağlayan proje sayesinde yaklaşık 5 milyona yakın para il içerisinde kalarak şehir ekonomisine geri dönmüş oldu.

 

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR

 

4 yıldır uygulanan ve bu yıl 5’inci yılı olacak olan projede yeni hasast sezonu öncesi başvurular başlıyor. “Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesinden fındık bahçesi sahipleri, fındık hasat işçileri ve fındık hasat işçisi olmak isteyenler ücretsiz yararlanabilecek. Fındık bahçesi sahipleri, işçiler ve işçi olmak isteyenler, hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında 0 (452) 233 40 40 numaralı hattı arayarak ya da https://ordu.bel.tr/Sayfa/1275/basvuru adresinden ulaşarak kayıt ve talep oluşturabilecek.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız