HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 14:59

İTİBAR ETMEYİN!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde meydana gelen etkili sağanak yağışlar üzerine fındıkta hasar tespitlerinin ve rekolte çalışmalarının titizlikle yürütüleceğine kimsenin endişe duymamasın
İTİBAR ETMEYİN!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde meydana gelen etkili sağanak yağışlar üzerine fındıkta hasar tespitlerinin ve rekolte çalışmalarının titizlikle yürütüleceğine kimsenin endişe duymamasını gerektiğini belirterek,  gayri resmi rekolte rakamlarına da itibar edilmemesini istedi.

Can kaybının da neden olduğu sel afetinin ardından devletin bütün organlarının sahada canla başla çalışmalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Atakan Akça, fındık üreticilerine önemli uyarılarda bulundu.

“REKOLTE TAHMİNLERİNE İTİBAR ETMEYİN”

Temmuz ayı itibarıyla rekolte çalışmalarına başlandığını belirten Başkan Akça; “Bugünlerde spekülatif açıklamalara rast geliyoruz. Özellikle belirtmek istiyorum ki, üreticilerimiz asla açıklanan gayri resmi rekolte rakamlarına itibar etmesinler.

Gerek Ziraat Odalarımız gerekse Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz bütün ekipleriyle birlikte sahadalar. Muhtemelen önümüzde ki hafta içerisinde rekolte üç aşağı beş yukarı belli olacak bu bir hafta içerisinde açıklanan hiçbir rakam gerçeği yansıtmamaktadır. O yüzden üreticilerimizin, sanayicilerimizin, tüccar ve manavlarımızın bugünlerde açıklanan rakamlara itibar etmemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

“FİYAT KONUSUNDA ENDİŞE DUYMAYIN”

Son günlerde 2024 yılı fındık sezonu için fiyat beklentilerini dillendiren bir kesiminde olduğuna dikkat çeken Başkan Akça, açıklamasına şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi fındıkta fiyat tespiti maliyet oranlarına göre belirlenir. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun da piyasaya girdiği tarihten bugüne kadar devletimizin imkanları ölçüsünde makul rakamlar açıklanmıştır.

Bu yıl da hiç şüphesiz ki devletimiz başta olmak üzere TMO, üreticilerimize en makul fiyatı açıklayacaktır. Şimdiden biz şunu istiyoruz, biz bunu istiyoruz demenin kimseye faydası yok. Tekelci firmaya karşı verdiğimiz mücadelenin ve gösterdiğimiz hassasiyetin de devletimiz zaten farkındadır. Üreticilerimizin fiyat konusunda endişe duymamasını da özellikle tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“DEVLETİMİZ YARALARIMIZI EN KISA ZAMANDA SARACAKTIR”

Üreticiye destek konusunda da hükümete çağrıda bulunan Başkan Akça; “Bu sene Zararlı Kokarca ile mücadelede üreticilerimiz hummalı bir çalışma başlattı. Bu çalışmalar halen devam etmektedir.  Elbette devletimiz, üreticilerimizin zarar gördüğü her konuda desteğini sürdürmeye devam edeceğine de hiç şüphemiz yok” şeklinde konuştu. (HABER: MEHMET KESKİN)

Anahtar Kelimeler : İTİBAR, ETMEYİN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız