HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 13:17

BAŞKAN GÜLER AFET BÖLGESİNDE

Orduda hafta sonu aralıklarla yağan sağanak yağış İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde sel, heyelan ve hasara neden oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçelerde afet niteliğindeki aşırı yağışların meydana get
BAŞKAN GÜLER AFET BÖLGESİNDE

Ordu'da hafta sonu aralıklarla yağan sağanak yağış İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde sel, heyelan ve hasara neden oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçelerde afet niteliğindeki aşırı yağışların meydana getirdiği selin olumsuz etkilerini en aza indirmek için ilk andan itibaren sahadaydı. 

100 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Metrekareye yer yer yaklaşık 100 kg yağışın düştüğü İkizce ve Çaybaşı ilçelerinde bazı bölgelerde heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana geldi.

İkizce ilçesinde bazı bölgelerde heyelana yol açan şiddetli yağış hasara neden oldu, bazı yollar kapandı. Çaybaşı ilçesinde ise 83 yaşındaki Hatice Kocakoç sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

BAŞKAN GÜLER, İLK ANDAN İTİBAREN AFET BÖLGESİNDEYDİ

Sağanak yağışların hasara sebep olduğu andan itibaren Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Hatipoğlu ve kurum yetkilileri ile İkizce ve Çaybaşı‘na giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,  sel felaketinde hayatını kaybeden Hatice Kocakoç’un evine taziye ziyaretinde bulundu.

İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, OSKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri ve muhtarlar ile kriz masası kuran Başkan Güler, yağışların olumsuz etkilerini hafifletmek için çok sayıda iş makinesi ve personelin bölgeye intikali için talimat verdi.

BAŞKAN GÜLER: “EKİPLERİMİZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Yaşanan sel afetine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Güler, “Saat 10.30’da başlayan yağışlar 14.00’te bitti. Yoğun yağışların sele dönüşmesi sonuncunda Çaybaşı ilçesinde Hatice Kocakoç teyzemiz hayatını kaybetti. Acımız büyük. Ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Allah mekanını cennet eylesin. Yağıştan birçok mahallemiz etkilendi. Bunlardan 29’u İkizce’de, 5 tanesi Çaybaşı’nda, 4 tanesi de Akkuş’ta. 3 ilçede etkili olan yağışlar sonrası ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Başkan Güler’in talimatıyla 615 personel ve 259 iş makinesi bölgede yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, GÜLER, AFET, BÖLGESİNDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız