HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Temmuz 2024 Çarşamba Saat: 13:06

SU ÜRÜNLERİNE SIKI DENETİM

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince su ürünlerine yönelik 2024 yılında 608 denetim gerçekleştirilirken, 14 kişiye idari para cezası uygulandı. Su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanmas
SU ÜRÜNLERİNE SIKI DENETİM

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince su ürünlerine yönelik 2024 yılında 608 denetim gerçekleştirilirken, 14 kişiye idari para cezası uygulandı.

Su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması amacıyla İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli su ürünleri kontrol görevlileri tarafından su ürünleri denetimleri aralıksız devam ettiği bildirildi.

Ordu’da 2024 yılının ilk 6 ayında; karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde toplam 608 adet denetim yapıldı. 

Denetimler sonucunda; avlanma yasaklarına uymayan ve yasak boydaki su ürünlerini satan 14 kişiye idari para cezası uygulandı. Denetimler sonucunda muhtelif miktarda av aracına (kalkan ağı, algarna. serpme ağı, tırıvı (paraşüt) ve uzatma ağı) ve 320 kg su ürünlerine de (istavrit, barbunya) el konuldu.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, yaptığı açıklamada “Yapılan denetimlerde amacımız  balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak ve gelecek nesilleri su ürünlerinden mahrum bırakmamaktır.

Bu amaçla İl ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından, kolluk kuvvetlerimiz ile işbirliği içerisinde denizde, içsularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde,  yol kontrol noktalarında, su ürünleri perakende satış yerlerinde ve balık halinde denetimlere  devam edilecektir” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : SU, ÜRÜNLERİNE, SIKI, DENETİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız