Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
KOKARCA İLE MÜCADELEYE DEVAM
Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, kahverengi kokarca ile mücadelenin devam etmesi gerektiğini belirterek, fındık üreticilerine uyarılarda bulundu.
Yılmaz yaptığı açıklamada, “İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yapılan Kahverengi Kokarca sürvey çalışmaları sonucu, fındık bahçelerinde yumurtadan nimf çıkışları görüldüğünden İlimizde Kahverengi Kokarcaya karşı kimyasal mücadele ihmal edilmemelidir. Üreticilerimiz bahçelerini kontrol etmek suretiyle yaprak altlarında yeni çıkmış nimfler ve dallar üzerinde erginler gördüklerinde kimyasal mücadele yapmaları gerekmektedir” dedi.
Son ilaçlama ile hasat arasındaki geçen süre dikkate alınarak kimyasal mücadelede kullanılacak bitki koruma ürünleri Bakanlık Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında belirtildiğini açıklayan Yılmaz, şunları söyledi: “İlaçlama esnasında hiçbir şey yenilip içilmemeli gözlük, maske, eldiven, tulum ve çizme mutlaka giyilmelidir. İlaçlama bittikten sonra mutlaka bütün vücudumuz bol sabunlu su ile yıkanmalıdır. Boş ilaç ambalajları gelişi güzel çevreye atılmamalı uygun bir şekilde bertaraf edilmelidir. İlaçlama yapılan bahçelerde 10 gün süre ile hayvan otlatılmamalıdır.
İlimizin fındıktan sonra diğer önemli bir geçim kaynağı da arıcılıktır. İlaçlama esnasında arıların su içtiği kaynaklara Bitki Koruma Ürünleri bulaştırılmaması son derece önemlidir. İlaçlamalar akşam saatlerinde, arıların uçuş yapmadıkları zamanda yapılmalıdır.”