HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Temmuz 2024 Salı Saat: 13:04

TIBBİ AROMATİK BİTKİLER BORSASI İSTİYORUZ!

Ordu’da yaptığımız araştırmalar sonucunda il genelinde yaklaşık 860’ın üzerinde bitki örtüsü bulunduğu ortaya çıktı. Son yıllarda özellikle Tıp dünyasının ilaç sektöründe olmazsa olmazı olan tıbbı aromatik bitkiler oldukç
TIBBİ AROMATİK BİTKİLER BORSASI İSTİYORUZ!

Ordu’da yaptığımız araştırmalar sonucunda il genelinde yaklaşık 860’ın üzerinde bitki örtüsü bulunduğu ortaya çıktı. Son yıllarda özellikle Tıp dünyasının ilaç sektöründe olmazsa olmazı olan tıbbı aromatik bitkiler oldukça da revaçta.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi bu konuya öncülük eder ve Oda ve Borsaları da harekete geçirebilirse bu borsanın ilimize kazandırılmasında hiçbir engel görünmüyor. Öyle ki hem yüksek kazanç, hem üretim hem de istihdamda önemli bir gelir kapısı da böylece Ordu’ya kazandırılmış olacak.

Bitkiler sürdürülebilir yaşam için gerekli olan oksijeni ve besini sağlarlar ve sağlığımızı korurlar. İnsan yaşamının başlamasıyla birlikte bitkilerin tedavi amaçlı kullanımı başlamıştır. İlk günden itibaren bitkilerin tedavi edici gücünden “İyi Yaşam” için yararlanılmıştır.

İlimizde bu zengin florada çok sayıda tıbbi ve aromatik bitkiyi de bünyesinde barındırmakla kalmayıp aynı zamanda pek çoğunda gen merkezi konumundadır.  Buna rağmen bu bitki zenginliğinden yeterince yararlanılmamaktadır.

Doğal florada bulunan bitkiler halk arasında; gıda, tedavi amaçlı (Fitoperapi: tıbbi bitkilerle tedavi), çay, baharat, boya, insektisit (böcek ilacı), hayvan hastalıklarının tedavisi, reçine, zamk, uçucu yağlarından faydalanma, meşrubat, kozmetik sanayinde kullanımı yapılmaktadır.

Ordu’da bitkisel ilaç, bitki kimyasalları, gıda katkı maddeleri, kozmetik ve parfüm sanayi ile boya sanayi gibi önemli sektörlere hammadde temin eder potansiyeli olması nedeniyle tıbbi aromatik bitkiler ticaretinde önde gelen iller arasında yer olabilir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi taşın altına elini kim koyarsa koysun, bu kapının Ordu’da açılması büyük bir şans olur. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : TIBBİ, AROMATİK, BİTKİLER, BORSASI, İSTİYORUZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız