HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 14:07

REKOLTE TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Ordu’da rekolte tespit çalışmaları 3 Temmuz tarihi itibari başlayacak. Ordu’nun en önemli tarımsal ürünü fındıkta rekolte tespiti için saha çalışmalarına başlayacak olan “Fındık Rekolte Komisyonu Ordu Tarım ve Orman İl Müdür
REKOLTE TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Ordu’da rekolte tespit çalışmaları 3 Temmuz tarihi itibari başlayacak.

Ordu’nun en önemli tarımsal ürünü fındıkta rekolte tespiti için saha çalışmalarına başlayacak olan “Fındık Rekolte Komisyonu" Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıda bir açıklama yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; İlimizin en önemli tarımsal ürünü fındıkta rekolte tespitinin en doğru şekilde yapılabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 11 farklı kurumun katılımıyla komisyon oluşturduklarını söyledi.

Komisyonun yaklaşık 2 haftalık çalışma süreci içerisinde il genelinde yaklaşık 400 noktada en doğru sonucu tespit etmeye yönelik çalışma yapacağını belirten İl Müdürü Kemal Yılmaz, 1 Temmuz itibariyle başlayacak olan çalışmaların hava muhalefeti nedeniyle 3 Temmuzda Altınordu ve Gülyalı ilçelerinde başlayacağını belirtti.

Yılmaz, komisyonun titizlikle çalışmaları gerçekleştireceğini kaydederek, "Çalışmalar yapılırken arkadaşlarımız meyveye dönüşüm oranını bizzat 100 tane fındığı kırmak suretiyle tespit ediyorlar. Bu da gerçeğe en yakın sonucu bulma noktasında bize önemli katkı sağlıyor. Ben yapılacak olan rekolte çalışmasının hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 

 

Anahtar Kelimeler : REKOLTE, TESPİT, ÇALIŞMALARI, BAŞLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız