HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Haziran 2024 Perşembe Saat: 15:01

KIZILAY, TECRÜBESİNİ DÜNYAYA AKTARACAK

Türk Kızılay, Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafından verilen Küresel İlk Yardım Akreditasyonu belgesini alan ilk Kızılay oldu. Dünya üzerindeki 191 ulusal dernekten sadece yedisinde bulunan akreditasyon
KIZILAY, TECRÜBESİNİ DÜNYAYA AKTARACAK

Türk Kızılay, Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafından verilen Küresel İlk Yardım Akreditasyonu belgesini alan ilk Kızılay oldu. Dünya üzerindeki 191 ulusal dernekten sadece yedisinde bulunan akreditasyon belgesi ile Kızılay’ın ilk yardım tecrübesi tüm dünyayı kapsayan geçerliliğe ulaştı.
 
Dünya üzerindeki ulusal derneklerden Almanya, Avusturya, İsrail, Hollanda, Portekiz ve Ukrayna’dan sonra Türk Kızılay da Küresel İlk Yardım Akreditasyonu belgesini almaya hak kazandı. Akreditasyon belgesini Türk Kızılay adına Toplumsal Hizmetler Genel Müdürü Gazi Alataş IFRC Türkiye Delegasyonu Başkanı Jessie Thomson’dan aldı.
 
İlk yardım alanının Kızılay’ın kurulduğu günden bu yana halk sağlığı çalışmalarındaki ana fonksiyonlarından birini oluşturduğunu dile getiren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Topluma baktığımız zaman ilk yardım, herkesin bilmesi gereken ve hem kendi sağlığı için hem de çevresindekiler için birer kahraman haline gelebildiği bir meziyet, bir altın bilezik. Uluslararası alanda da bu akreditasyonu alıyor olmak, bu eğitimlerden başarıyla geçtiğimizi ifade ediyor olmak, gurur verici. Bundan sonraki süreçte ise çok iyi bildiğimiz, uluslararası standartlarda uyguladığımız ilk yardımı çok daha fazla kişiye ulaştıracağız.” dedi.
 
Eğitim programı ve ilk yardım merkezlerinin eğitim kalitesinin akredite edildiğini söyleyen Gazi Alataş, dünyada yalnızca yedi ülkenin bu akreditasyona sahip olduğunu ve diğer Kızılay dernekleri arasında bu belgeyi alan ilk Kızılay olmanın önemini vurguladı
 
IFRC Türkiye Delegasyonu Başkanı Jessie Thomson ise “İlk yardım eğitimlerimiz de dahil olmak üzere hizmet verdiğimiz insanlara her zaman mümkün olan en iyi hizmeti sunuyoruz. Bu akreditasyon da Türk Kızılay’ın mükemmelliği ve mümkün olan en yüksek standartları sağlamaya kararlı olduğunun bir örneğini oluşturuyor.” ifadesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, TECRÜBESİNİ, DÜNYAYA, AKTARACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız