HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Haziran 2024 Çarşamba Saat: 13:53

ARKEOLOJİ MÜZESİ “TASARRUF”A TAKILDI!

Ordunun eski Vali Konağında yapımı tasarlanan Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığında tasarruf tedbirlerine takılarak askıya alındı. Önceki Vali Tuncay Sonelin makam olarak kullandığı bu tarihi yap
ARKEOLOJİ MÜZESİ “TASARRUF”A TAKILDI!

Ordu'nun eski Vali Konağında yapımı tasarlanan Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığında tasarruf tedbirlerine takılarak askıya alındı.

Önceki Vali Tuncay Sonel'in makam olarak kullandığı bu tarihi yapı, yeni Vali Muammer Erol'un talimatları doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilerek Arkeoloji Müzesi haline geleceği belirtilmişti.

Bakanlık, Ordu Valiliği'nden eski valilik binasının tamamını Arkeoloji Müzesi için tahsis etme talebinde bulunmuştu. Ancak Tuncay Sonel döneminde, bina tamamının değil sadece bir bölümünün müze için kullanılabileceği şeklinde cevap verildi. Bakanlık, bu durum üzerine Arkeoloji Müzesi projesini askıya almıştı.

Ordu Valisi Muammer Erol Eski Valilik Konağının Arkeoloji Müzesi yapılması şartıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına devri konusunda gerekli talimatları verdi. Ordu Milli Emlak Müdürlüğü tarafından eski Vali Konağının Kültür ve Turizm Bakanlığına devri için yazışmaların başladığı öğrenilmişti.

Bu sayede, Ordu’da Arkeoloji Müzesi olmadığı için İstanbul’da laboratuvarda bekletilen, Ana Tanrıça Kibele heykeli müzenin tamamlanmasının ardından Ordu’ya getirilecekti.

Ordu’da Ana Tanrıça Kibele heykelinin sergileneceği Arkeoloji Müzesi’nin, milyonlarca turisti Ordu’ya çekeceği bekleniyordu.

Bugün geldiğimiz noktada ise Arkeoloji Müzesi ile ilgili, Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığında bekletildiği ve çalışmaların tasarruf tedbirleri konusunda askıya alındığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.  

Öte yandan alınan bilgiye göre Ünye’de yapımı devam eden Ünye Kültür ve Turizm Merkezinde ise çalışmaların sorunsuz bir şekilde devam ettiği de öğrenildi.

(HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

 

Anahtar Kelimeler : ARKEOLOJİ, MÜZESİ, “TASARRUF”A, TAKILDI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız