HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Haziran 2024 Çarşamba Saat: 13:40

TEÇ SEN, SORUNLARI BAKAN TEKİN’E TESLİM ETTİ

TEÇ SEN Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in davetlisi olarak Eğitim Sendikaları Buluşmasına TEÇ-SEN / KAMU-BİR olarak Genel Başkan Ümit Demirel ve beraberinde ki heyetle katılım sağladıklarını belirtti.
TEÇ SEN, SORUNLARI BAKAN TEKİN’E TESLİM ETTİ

TEÇ SEN Ordu Şubesi Başkanı Nihat Koç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in davetlisi olarak Eğitim Sendikaları Buluşmasına TEÇ-SEN / KAMU-BİR olarak Genel Başkan Ümit Demirel ve beraberinde ki heyetle katılım sağladıklarını belirtti.

Eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerini Bakan ve Yöneticilerine ilettiklerini ifade eden Başkan Koç, yaptığı değerlendirmede; “Alanlarda çeşitli eylemlerle ivedilikle mücadelesini verdiğimiz tüm başlıkları gerçekleşen bu görüşme vesilesiyle Sayın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e bire bir iletmiş olduk” dedi.

Başkan Koç, TEÇ SEN Genel Başkanı Ümit Demirel tarafından Bakan Tekin’e ilettiği konuları ise şu şekilde sıraladı; “Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu çalışanlarının eğitim durumlarına uygun kadrolara atanması, 1. Dereceye gelen tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi, Eğitim çalışanlarının tümüne "Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin verilmesi, Merkezi sistem sınavlarında eğitim çalışanlarının da salon başkanı/gözcüsü olarak görev verilmesini istiyoruz.

Ayrıca görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması ve bu sınavların 2 yılda bir mutat yapılması, İl içi ve il dışı yer değişikliği atamalarında yaşanan sorunların çözülmesi ve becayiş uygulaması modülünün açılması, 76. Madde ile sınavsız ataması yapılan ve yargı kararı ile iptal edilen şube müdürlüğü ve sayman atamalarının iptal edilmesi,  Aşçı, terzi ve berber v.b kadrolarda görev yapan kamu çalışanlarının hizmet sınıflarının "teknik hizmetler sınıfına" alınmasını talep ediyoruz.

Görevlendirme onayı ile "şoför" olarak görevlendirilen eğitim çalışanlarının şoför kadrosuna atanması, Eğitim fakültesi mezunu olan "memur öğretmenlerin" sınıflarına ve öğrencilerine kavuşması için MEB gys ve unvan değişikliği yönetmeliğine "ÖĞRETMEN" başlığının açılması,

Banka promosyon anlaşmalarının MERKEZİ yapılması, Yönetim kademesinde olan il/ilçe mem müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürler ve şeflerin Özel hizmet tazminatları ile ek ödeme oranları +50 puan artırılması ve vhki, bil.işlt. memur ve YHS kadrosunda görev yapan eğitim çalışanlarının ek ödeme ve özel hizmet tazminatlarının +40 puan eklenmesini bekliyoruz.

10 yıl hizmeti olan devlet memurlarına yeşil pasaport verilmesi, Aynı sınıf içinde yapılan sınavsız atamaların bir takvime bağlanması, Milli eğitim bakanlığında kullanılan tüm araçlara KASKO yapılması, Başarı ve üstün başarı belgelerinin "eğitim hizmetleri sınıfı" , "yönetim hizmetler sınıfı" , "genel idare hizmetler sınıfı" ve " yardımcı hizmetler sınıfı " ve "teknik hizmetler sınıfı" ve "sağlık hizmetler sınıfı olmak üzere ayrı kontenjan belirlenmesi, Gerçekleşen bu toplantının tüm eğitim ve eğitim çalışanları camiasına hayırlı olmasını dileriz.”

 

 

Anahtar Kelimeler : TEÇ, SEN, SORUNLARI, BAKAN, TEKİN’E, TESLİM, ETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız