HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Haziran 2024 Çarşamba Saat: 10:25

PARİS 2024’TE İLKLER YAŞANACAK

2024 Paris Olimpiyat Oyunları için geri sayım devam ediyor. 26 Temmuzda başlayacak zorlu mücadelenin heyecanı TRT ekranlarında yaşanacak. Tarihinde 3üncü kez oyunlara ev sahipliği yapacak Pariste birçok ilk de yaşanacak. Fransanın başkenti
PARİS 2024’TE İLKLER YAŞANACAK

2024 Paris Olimpiyat Oyunları için geri sayım devam ediyor. 26 Temmuz'da başlayacak zorlu mücadelenin heyecanı TRT ekranlarında yaşanacak. Tarihinde 3'üncü kez oyunlara ev sahipliği yapacak Paris'te birçok ilk de yaşanacak.

Fransa'nın başkenti Paris, olimpiyat oyunlarına 3'üncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şehirde daha önce 1900 ve 1924 yıllarında oyunlar düzenlenmişti.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları birçok ilki de beraberinde getirecek. En yeşil ve ve eşitlikçi sloganı ile yola çıkılan oyunların odağında çevre, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık olmak üzere üç ana başlık bulunuyor.

Önceki Yaz Olimpiyat Oyunları’nın ortalama 3,5 milyon ton karbondioksit salınımına sebep olduğu hesaplandı. Paris’te hedef, yenilenebilir enerji ile bu değeri yarıya düşürmek.

Oyunlarda ilk kez kadın erkek sporcu sayısı eşit olacak. 5 bin 250 kadın, 5 bin 250 erkek sporcu madalya için ter dökecek. 1900 yılında düzenlenen oyunlarda kadınların toplam katılımcılar arasındaki oranı sadece yüzde 2,2'di.

26 Temmuz'da gerçekleştirilecek açılış seremonisi ilk kez stadyum dışında yapılacak. Paris 2024’ün açılışı, Seine Nehri boyunca 6 kilometrelik parkurda, 300 bin seyirci tarafından izlenecek. 10 bin 500 sporcu teknelerden seyircileri selamlayacak.

Paris'te bir başka ilk ise Maraton'da yaşanacak. Maraton yarışı halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilecek. Fransa’da düzenlenen çeşitli yarışlarda derece alan amatör sporcular, olimpik sporcularla aynı parkurda yarışacak.

Olimpiyat oyunları için kota mücadeleleri devam ediyor. 26 Temmuz- 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'nın heyecanı TRT ekranlarında yaşanacak.

 

Anahtar Kelimeler : PARİS, 2024’TE, İLKLER, YAŞANACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız