HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Haziran 2024 Pazartesi Saat: 13:07

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. Türkiye, Portekiz karşılaşmasında 3-0 kaybetti. Türkiyenin gruptan çıkma senaryosu Çekya maçına göre değişikli
TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. Türkiye, Portekiz karşılaşmasında 3-0 kaybetti. Türkiye'nin gruptan çıkma senaryosu Çekya maçına göre değişiklik gösterecek.

Türkiye, Çekya mücadelesini kazandığı takdirde doğrudan adını son 16 turuna yazdıracak. Beraberlik durumunda Ay-yıldızlılar puanını 4'e yükseltecek ve Portekiz'in Gürcistan'a kaybetmemesi durumunda ikinci olacak. Mağlubiyet durumunda ise en iyi grup üçüncü olmak için diğer gruplarda oynanan maçların sonuçlarını bekleyecek.

A Milli Futbol Takımı'nın Çekya'ya mağlup olması ve Gürcistan'ın da Portekiz maçında puan kaybetmesi durumunda en iyi 3'üncülük hesapları yapılacak.

Çekya ve Gürcistan'ın son maçları kazanması durumunda A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te grubunu sonuncu bitirecek ve organizasyona veda edecek.

PUAN EŞİTLİĞİNDE NE OLACAK?

EURO 2024’te gruplarda iki veya daha fazla takımın puan eşitliği durumunda öncelikli olarak takımların kendi arasında oynadıkları maçlardaki puanlarına bakılacak. Eşitliğin devam etmesi durumunda takımların kendi arasında oynadıkları maçlardaki gol farkına bakılacak.

Ardından ise kendi arasında oynanan maçlarda atılan gol sayısı, gruptaki genel gol farkı, gruptaki atılan gol sayısı, deplasman golü sayısı, gruptaki deplasman golü sayısı belirleyici olacak.

Öte yandan grup da ikinci sırada oturan Türkiye, üçüncü maçını 26 Haziran 2024 Çarşamba akşamı saat 22:00’de Çekya ile karşılaşacak.

MİLLİLERİN MAÇ KARNESİ

Ay Yıldızlı milli takım,  101 yıllık tarihinde geride kalan 628 maçta 343'ü resmi, 285'i özel 628 müsabaka oynayıp biri hükmen 242 galibiyet, 148 beraberlik, 238 yenilgi yaşadı.  Millîler 272’si deplasmanda, 272'si Türkiye'de, 84'ü ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 856 gol attı. kalesinde de 901 gol gördü.

Diğer taraftan EUNRO 2024 Şampiyonası F grubunda 3.ncü maçlar öncesinde puan cetvelinin ilk sırasında 6 puanla Portekiz oturuyor. Milli takımın 3 puanla 2.sırada yer aldığı grup da Çekya 1 ve Gürcistan’da bir puanla son sırada oturuyor.

Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE, GRUPTAN, NASIL, ÇIKAR?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız