HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Haziran 2024 Cuma Saat: 12:06

ORDU’DA ÇEDES ETKİNLİKLERİ

Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı ortaokullar ve imam hatip okullarımızda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde yürütülen ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kaps
ORDU’DA ÇEDES ETKİNLİKLERİ

Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı ortaokullar ve imam hatip okullarımızda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde yürütülen ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi kapsamında Ordu’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ÇEDES Projesinde öğrencilerin "millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan vegeliştiren fertler olmalarına" ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi kendi yaşantılarında inşa etmiş; bedensel ve sosyal bakımdan sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlanacak. 

Ordu’da ÇEDES Projesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 4 pilot okul ve 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 11 pilot okul ile başladı. 2023 yılı deprem felaketinin ardından deprem bölgeleri kardeş okullarla bütün il genelinde uygulanmaya konuldu.

 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde Ekim ayında Edep-Saygı-Nezaket, Kasım ayında Sorumluluk-Özdenetim, Aralık ayında Yardımseverlik-Merhamet, Şubat ayında Sabır, Mart  ayında Vatanseverlik, Nisan ayında Sevgi-Dostluk-Vefa ve Mayıs ayında Adalet-Dürüstlük değerleri okullarda değerler eğitimi konusu olarak işlendi.

Bu arada ÇEDES Projesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde 19 ilçede ilçe müftülükleri kapsamında Cami merkezli olarak şenlikler; İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim kademelerinden kız ve erkek öğrencilerin katılımıyla Gençlik Spor Bakanlığı ekiplerinin destekleri ile çeşitli oyun ve etkinlikler de gerçekleştirildi.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, ÇEDES, ETKİNLİKLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız